Denuncien que l’Ajuntament de Torredembarra vol sacrificar uns porcs vietnamites

El consistori hauria rebut l'autorització per part de la Generalitat

Després de la polèmica pel trasllat d’una colònia de porcs vietnamites de Tarragona a un refugi del Vendrell, ara arriba el torn de la polèmica a Torredembarra. L’entitat animalista Nova Eucària ha denunciat l’existència d’una colònia no controlada de porcs vietnamites en aquest municipi del Baix Gaià i assegura que “la intenció primera de l’Ajuntament és el sacrifici dels porcs vietnamites, que ja hauria estat autoritzat per part de la Generalitat”.

Per tal d’evitar-ho, l’ONG ha mantingut converses amb el consistori i ha presentat una instància a la regidoria de Medi Ambient per tal “d’evitar que aquesta actuació tiri endavant per considerar-la injusta”. A més, també han presentat el “Programa Môt”, per tal que “l’Ajuntament de Torredembarra pugui desenvolupar un pla integral que posi solució a aquesta situació d’una forma ètica i legal”.

“El desenvolupament del “Programa Môt” significa crear una colònia controlada i legalitzada a nivell veterinari, de sanejament i manteniment, tot acotant la seva àrea de mobilització, que resol el punt de ser considerades invasores. És un projecte pioner, on el primer municipi que decideixi assumir-lo en serà precursor i exemple per a la resta de municipis que es trobin en aquesta situació”, expliquen des de Nova Eucària.