Arriba la 4a edició de la ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”

Una vintena de bars i restaurants participaran en unes jornades que començaran el 29 de març i s'allargaran fins el 14 d'abril

La ruta gastronòmica “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla” arriba enguany a la seva 4a edició. Un total de 20 bars i restaurants altafullencs participaran en unes jornades que començaran el divendres 29 de març i s’allargaran fins el diumenge 14 d’abril. Els establiments oferiran un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular de la vila a un preu de 2,8 €, que inclou també una quinto de cervesa Estrella Damm, col·laborador de la mostra.

L’oferta de tapes inclou propostes tant creatives com el “el fruit del mal”, gambetes en la seva salsa sobre llit de musselina de patata i llagostí cruixent de fruits secs; “Poció del Pozo”, coca de tinta de calamar amb crema, pop i cruixent de parmesà, o bé, “Pastisset de bruixa”, pastisset-magdalena d’oliva negra i tomàquet assecat al sol i salsa de pebre vermell, d’entre altres.

La mostra es celebrarà per primera vegada fora de la temporada de vacances de Setmana Santa amb la finalitat de desestacionalitzar el turisme després que restauradors i consistori hagin arribat a un acord, segons ha explicat la tècnica de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Núria Barba.

Com cada any, els participants de la ruta podran omplir un llibret amb el segell de cada establiment si es consumeix la tapa corresponent. Aquells que aconsegueixin omplir-lo tot podran anar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, al barri marítim, i rebre l’últim segell. Rebran un petit obsequi i podran votar la tapa que més els ha agradat. La data límit per posar l’últim segell a l’oficina de Turisme serà el dia 25 d’abril fins a les 14:00h. A més, tots els que acabin la ruta participaran en un sorteig de 10 lots del Grup Estrella DAMM. L’establiment de la tapa guanyadora rebrà un reconeixement recordatori de l’organització, que serà un quadre inspirat en la Xoixeta.

El mapa d’establiments participants es reparteix especialment per la Vila Closa, al nucli històric d’Altafulla, i al barri marítim.  Els 20 restaurants i bars que hi participen són Voramar “Cal Vitali”, Maritime Beach Club, Hotel Yola “El tiberi”, La taberna del Quatre, La toque, Les bruixes, Solocomo, K la yaya, Gastrobar Faristol, Hotel Oreneta, El mercadet, La Violeta, La Terracita de Elena, El Pozo, El Bruixot, Ares Pastisseria, La taverna del mar, Altafulla Lounge, Ca l’Anna i el Samuel i el Bolero.