Arriba la 11a Cursa 1 de Maig d’Altafulla

A falta de quatre dies per a la prova, ja hi ha més de 200 inscrits per a la cursa Open; i més de 400 participants a les curses infantils

Els Atletes d’Altafulla i l’Ajuntament d’Altafulla ja ho tenen tot a punt per celebrar l’11a edició de la Cursa 1 de Maig, que tindrà lloc a la zona de les eres del Castell dimarts vinent. Tot indica que la prova tornarà a ser un èxit rotund, una cita ineludible no només pel municipi, sinó també pel Baix Gaià.

A falta de quatre dies per a la cursa, les inscripcions per l’Open d’adults van a bon ritme, segons el director de la prova, Guillermo Alonso, i que se situen en les més de 200. Quant a les curses infantils, la xifra ja supera els 400 participants. L’organització, a càrrec dels Atletes d’Altafulla i la regidoria d’Esport de l’Ajuntament, espera arribar als 350 inscrits en la categoria Open, i pel que fa a les proves dels més petits, a les 600 inscripcions.

El preu per participar-hi és de 12€ fins a tancar inscripcions, i el mateix dia de la cursa, 15€. Les inscripcions es poden fer al portal web athleticevents.net, i de forma presencial, a la Gelateria La Perla, d’Altafulla, i a la botiga Bikila, de Tarragona.

L’esdeveniment es divideix en dues parts. La primera, que començarà a les 10 del matí i està dedicada exclusivament als infants amb diverses curses i distàncies, en funció de l’edat dels participants, i combina l’activitat física amb un ambient lúdic i festiu que fa gaudir als més menuts d’un dia d’esport i els inicia en la pràctica de l’atletisme.

I la segona, dedicada als més grans, que consisteix en una cursa que començarà cap a les 11:30h en un circuit urbà que passa per dintre de la Vila closa i acaba al Castell. Aquest circuit té una distància total de cinc quilòmetres, i és apte per a totes les edats i per a tots els estats de forma. La cursa està cronometrada amb xip i se surt des de davant del Castell d’Altafulla.

Un any més, i per tercera edició consecutiva, es comptarà amb la prova “Corre amb un amic” per a nens i nenes amb discapacitat, que participaran, acompanyats amb un amic o sols, en una cursa de 130 metres no competitiva, i que va ser premiada amb el Premi Auriga Fuscus, del Consell Esportiu del Tarragonès, per als valors i la integració social.

La Cursa 1 de Maig no és només una prova esportiva, sinó que es converteix en un dia d’esport familiar clarament marcat per un ambient festiu, amb castells inflables i batucada, i envoltats d’un marc incomparable com és l’entorn de les eres de la vila d’Altafulla.