L’oposició de Roda de Berà proposa una comissió per analitzar la crisi del covid-19

Critiquen la gestió que ha fet l'alcalde Pere Virgili

Els grups municipals de Roda de Berà a l’oposició volen crear una comissió especial per analitzar la situació socioeconòmica al municipi a causa de la Covid-19 i proposar mesures de reactivació del teixit comercial. Segons han explicat en un comunicat, “des del primer moment de la crisi de la Covid-19 ens vam posar a disposició de l’alcalde Pere Virgili i el seu equip de govern local per tal d’ajudar a gestionar aquesta crisi de la qual no en tenim precedents, tot i que en un primer moment no va comptar amb cap dels portaveus dels grups a l’oposició pel gabinet de crisi que es va constituir”.

“El dia 29 d’abril, l’alcalde va enviar per correu electrònic a tots els regidors del consistori la primera proposta de les bases reguladores de subvencions a autònoms i pimes de Roda de Berà per fer front a l’impacte econòmic causat per la COVID-19”, segueixen explicant en el comunicat. “Hem estat un mes revisant el seu contingut i presentant esmenes. L’equip de govern s’ha centrat únicament en la redacció d’aquestes bases. Un mes perdut amb conseqüències directes pels nostres veïns i veïnes, on es podrien haver posat en marxa altres mesures més immediates, com si s’ha fet en altres municipis”, lamenten els grups de l’oposició.

“En aquest sentit els grups municipals PSC-CP, Esquerra Republicana i Junts per Roda de Berà vam presentar una sèrie de propostes complementàries a la subvenció d’ajut a autònoms i pimes proposada per l’equip de govern local, de les quals no van mostrar gens d’interès i encara avui esperem resposta”, lamenten. A més, critiquen que es van assabentar de la possible celebració d’un ple la setmana del 25 al 29 de maig a través d’una entrevista que l’alcalde Pere Virgili va fer a Roda de Berà Ràdio el 19 de maig, “abans que ens ho comuniquessin per via oficial”.

Respecte a aquesta entrevista, també apunten que “ens vam assabentar que l’alcalde estava pactant amb els grups a l’oposició una modificació pressupostària per dotar de diners la subvenció fruit de les bases reguladores que abans hem esmentat”. No obstant això, “cap de les regidores i els regidors dels grups municipals que subscriuen aquest comunicat han sigut contactats per part de l’alcalde en referència a la modificació pressupostària necessària en aquests moments de crisi socioeconòmica i sanitària”.

“És per tot això que els portaveus dels grups municipals de PSC-CP, Josep Antoni Benedito, d’Esquerra Republicana de Roda de Berà, Eva Maria Giménez, i de Junts per Roda de Berà, Albert Martín, ens hem vist obligats a demanar el dia 21 de maig, un ple extraordinari on aprovar la creació d’una comissió especial no permanent de reactivació socioeconòmica per afrontar les conseqüències de la COVID-19″, informen.

Sobre aquesta comissió especial expliquen que “pretén ser una taula de treball entre tots els grups municipals, per proposar, debatre i presentar per a la seva aprovació al ple, mesures socioeconòmiques per ajudar a pal·liar l’actual situació de crisi derivada de l’emergència sanitària per la Covid-19, més enllà d’una subvenció. També serà funció d’aquesta comissió fer seguiment de l’aplicació de les mesures acordades i llur evolució”.

“La primera demanda que haurà de fer aquesta comissió és encarregar una radiografia de l’estat actual dels negocis i de les famílies de Roda de Berà, sense la qual donarem pals de cec. En aquests moments de dificultats i d’incertesa volem escoltar a les rodenques i els rodencs per treballar colze a colze i superar plegats aquesta crisi”, finalitza el comunicat.