L’Ajuntament de Torredembarra atorga més de 6.500 € en subvencions

durant aquest any 2020 s’estudiarà la reformulació d’aquestes subvencions per tal d’arribar a un major nombre de comerços, facilitant la tramitació

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Torredembarra.

La Regidoria de Comerç, Indústria i Activitats informa que la Junta de Govern del 12 de desembre passat va acordar atorgar un total de 6.552,98 € com a resultat de les sol·licituds formulades per optar a les subvencions per a l’exercici de nova activitat econòmica per a autònoms, per a la contractació de persones aturades o sense feina i per a ajuts a comerços i establiments de prestació de serveis per a reformes i nova creació. Concretament, s’han atorgat les següents subvencions:

  • Per a nova activitat per autònoms, s’han atorgat tres subvencions de 600 €, el que representa un total de 1.800 €.
  • Per a contractació de persones aturades, no s’ha rebut cap sol·licitud.
  • Per a ajuts a comerços i establiments de prestació de serveis per a reformes i nova creació, s’han atorgat cinc subvencions per una quantitat total de 4.752,98 €, corresponent al 30% de les despeses justificades d’acord amb les bases de la convocatòria.

L’Ajuntament, doncs, ha pogut atorgar un total de 6.552,98 € dels 20.000 € que s’havien destinat per a aquestes subvencions. En aquest sentit, el regidor de Comerç, Activitats i Indústria, Josep Maria Guasch, ha explicat que durant aquest any 2020 s’estudiarà la reformulació d’aquestes subvencions per tal d’arribar a un major nombre de comerços, facilitant la tramitació.

Cal recordar que en la convocatòria del 2019 es va crear una tercera línia de subvencions amb l’objectiu de fomentar i activar els comerços i els establiments de prestació de serveis, així com l’arranjament dels locals, afavorir l’accessibilitat i la millora del material inventariable. Aquest tipus d’ajut es va sumar als existents (dirigits a autònoms per a nova activitat econòmica i a empreses que contractin persones aturades o sense feina).