La Policia Local lliura 247 pantalles protectores a comerciants i residències de la gent gran de Roda

Els cos policial les ha distribuït durant les últimes setmanes als comerciants i a les residències de la gent gran de Roda, a través de Protecció Civil

La dificultat per trobar equips de protecció individual, com mascaretes, guants o pantalles protectores, va marcar les primeres setmanes del confinament. Davant d’aquesta realitat, el cap de la Policia Local de Roda de Berà, Joan Pie, es va moure per poder trobar aquest material, tant per protegir els seus agents, com per ajudar els comerços que romanguessin oberts durant l’estat d’alarma.

D’aquesta manera, va contactar amb una empresa de Banyeres del Penedès, Makers Banyeres del Penedès, els qui, de forma desinteressada han fabricat durant tot aquest temps pantalles protectores per donar-les a cossos policials i a associacions de Protecció Civil.

A través de diferents comandes, la Policia Local les ha lliurat a molts establiments de Roda, a tots aquells que ho han sol·licitat, així com al centre de dia Marinada i a les residències Barà Bahia i Mirador de Barà.

En total, el cos ha aconseguit distribuir 247 pantalles protectores per contribuir a que els comerciants del municipi estiguin més protegits davant la pandèmia de la COVID-19. Si algun establiment encara en necessita, pot posar-se en contacte amb la Policia Local al 977 65 77 00.

La Policia intensifica els controls
Des de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local ha vist incrementada la seva tasca policial i ha intensificat els controls al municipi, tant fixos com mòbils, per controlar que els rodencs complien amb les mesures decretades per evitar la propagació de la COVID-19.
Des del 16 de març, i fins el passat diumenge, els agents han realitzat un total de 452 controls, en els quals s’han identificat 3.624 persones, 2.402 circulaven amb el seu vehicle particular i 1.222 eren vianants. D’elles, per no complir amb les restriccions i no poder justificar la seva sortida al carrer, fins el passat diumenge, han estat denunciades un total de 353 persones, 148 de les quals són habitants de Roda i 205 persones estan empadronades en un altre municipi.

Actualment, amb l’inici de la fase 1, els agents estan efectuant controls als establiments comercials que han obert al públic, per tal de vigilar que tots compleixen amb les mesures de seguretat, d’higiene i de distanciament necessàries.

Aniversaris
A banda dels controls, des de que va començar el confinament, la Policia Local, acompanyats per Protecció Civil, ha dut a terme una tasca molt important, la de felicitar als nens i nenes de Roda de Berà en el dia del seu aniversari, per intentar que els petits i petites tinguessin un dia especial tot i les circumstàncies, i que no l’oblidessin mai.
Ara, que ja es poden celebrar reunions de fins a deu persones, a domicilis particulars, a terrasses o a l’aire lliure, la Policia Local ha anunciat que deixarà de fer les felicitacions, atès que la feina policial i dels membres de Protecció Civil s’ha multiplicat en els últims dies i ja no té el sentit que sí tenia durant el confinament.