Degoteig de denúncies a veïns amb segona residència a la Costa Daurada per Setmana Santa

Els municipis mantindran les tanques i els controls policials mentre duri l'estat d'alarma

Malgrat els controls policials i les tanques instal·lades en alguns municipis de la Costa Daurada, el degoteig de denúncies a veïns amb segona residència ha continuat per Setmana Santa. Al Vendrell, 31 de les 136 sancions imposades entre dimecres i diumenge per no respectar el confinament corresponien a persones foranes. “És preocupant perquè això vol dir que n’han vingut més, ja que no és possible tancar-ho tot les 24 hores”, lamenta l’alcalde, Kenneth Martínez. A Cambrils s’han sancionat veïns de Saragossa, Lleida i Girona. Altres municipis han optat per fer controls a dins i fora dels supermercats per enxampar-los mentre fan la compra. A Torredembarra s’han imposat una setantena de denúncies i, a Calafell, una desena.

El Vendrell va ser un dels primers municipis que va col·locar tanques en accessos secundaris a urbanitzacions per barrar el pas als turistes i, entre dimecres i diumenge, la Policia Local en va enxampar 31. “Encara hem d’insistir molt i fer molta pedagogia. Tornarem a gaudir de les platges, però ara no toca”, assenyala l’alcalde, Kenneth Martínez, a l’ACN.

Davant d’aquest escenari, l’ajuntament mantindrà els tancaments, pensats per canalitzar el trànsit i evitar la picaresca. “També dels veïns del Vendrell que incompleixen les restriccions”, precisa Martínez. Alhora, la Policia Local del Vendrell fa ús d’un dron que ha permès enxampar una persona passejant els gossos a la vora del mar, entre d’altres.

Ofensiva als supermercats

A Calafell (Baix Penedès), on es van tancar diversos accessos amb barreres de formigó, la Policia Local continua enxampant infractors. Només durant la jornada de diumenge es van imposar 22 denúncies per incomplir l’estat d’alarma. La meitat corresponien a sancions imposades a les entrades dels supermercats a persones amb segona residència a Calafell.

Aquesta estratègia també l’han fet servir a Torredembarra (Tarragonès), juntament amb un reforç del patrullatge amb agents de paisà per les urbanitzacions. “Tancar el poble és impossible i l’única manera que tenim és vigilar els llocs de més afluència, com ara els supermercats, i demanar-los la identificació”, justifica l’alcalde, Eduard Rovira, a l’ACN.

Entre dijous i diumenge, la Policia Local ha denunciat una setantena de persones no residents . Dijous van ser 36, divendres 11, dissabte 16 i diumenge 5. Rovira ha valorat que “finalment no s’ha desplaçat tanta gent” i que la gran majoria han respectat el confinament. El volum de brossa generada o el consum d’aigua no han patit variacions rellevants respecte les setmanes anteriors, però l’Ajuntament avisa que mantindrà els controls.

La Pineda continuarà blindada

A Vila-seca (Tarragonès), mentre continuï l’estat d’alarma l’Ajuntament mantindrà les tanques de formigó instal·lades en set accessos del nucli de la Pineda, amb la qual cosa el passeig de Pau Casals seguirà com l’única opció d’entrada i sortida. Segons l’Ajuntament, entre dimarts i diumenge s’han controlat 1.294 vehicles i s’han imposat 45 denúncies –el 82% de les quals a veïns de poblacions properes. “Les indicacions que han fet les autoritats sobre el confinament s’han respectat perfectament. Només hi ha hagut algun cas molt aïllat”, valora l’alcalde, Pere Segura.

Denuncien veïns de Saragossa a Cambrils

A Cambrils (Baix Camp), entre dijous i diumenge s’han imposat més d’una vuitantena de denúncies. Segons la Policia Local, s’han sancionat veïns de Saragossa, de les Garrigues, de Girona i de Flix que hi feien estades injustificades. També s’han detectat infractors de Reus, Miami Platja, Salou, Montbrió, l’Ametlla de Mar o Tarragona que circulaven indegudament pel municipi.

A Mont-roig del Camp (Baix Camp), de les 285 denúncies imposades per incomplir el confinament entre el 16 de març i divendres passat només el 2% corresponien a persones amb segona residència. En aquest municipi divendres la Policia Local també va denunciar dues persones que jugaven a golf a Bonmont.