Sessió de cinema-col·loqui sobre el documental ‘Baix a Mar’ al FESTIMATGE

Avatar photo

El documental compta en el seu palmarès amb el Premi a la Millor Producció de les Comarques Tarragonines FIC-CAT 2017 i Premi Cinema-Rescat del Festival Memorimage 2017

El documental BAIX A MAR. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX, amb guió i direcció de Maria Roig, produït per l’Arxiu Municipal de Torredembarra amb la col·laboració de la Unitat d’Investigació del Cinema de la Universitat Rovira i Virgili, protagonitzarà una sessió de cinema-col·loqui al XIII Festival de la Imatge de Calella (FESTIMATGE), aquest diumenge, a les 12 h, a la Sala Mozart de Calella (el Maresme). La presentació del documental anirà a càrrec de la directora de l’Arxiu Municipal de Torredembarra, Núria Canyelles. Cal recordar que el documental compta en el seu palmarès amb el Premi a la Millor Producció de les Comarques Tarragonines FIC-CAT 2017 i Premi Cinema-Rescat del Festival Memorimage 2017.
Fitxa Tècnica
Títol: BAIX A MAR. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX.
Guió i direcció: Maria Roig Alsina.
Any: 2016
Durada: 30‘
Producció executiva: Ajuntament de Torredembarra
Documentació i recerca: Pedro Nogales, Núria Canyelles i Maria Roig.
El film està elaborat a partir d’unes pel·lícules cedides per les germanes Alcina que les van trobar a les golfes de Cal Xon, la casa de les seves tietes Cisqueta i Rosalia Figuerola, on s’allotjava la família Tizón de Barcelona en les seves estades a Baix a Mar; ells mateixos els les van regalar com a mostra d’amistat.
Manolo Tizón i la seva esposa Marguerite Duclaud van ser uns dels primers estiuejants de la platja de Torredembarra. Van venir amb una càmera domèstica i van filmar en 9,5 mm, tant les seves vacances com escenes de la vida pescadora així com un fet tant poc usual com l’arribada de la tripulació d’un vaixell de totxanes embarrancat davant la costa torrenca.
Es tracta de les filmacions més antigues de tot el litoral tarragoní, el pas del temps les ha convertit en una veritable joia documental.
L’Arxiu Municipal de Torredembarra continua en campanya oberta per captar fons fílmics i agraeix la col·laboració en l’aportació de pel·lícules domèstiques (tant si és Super8, com vídeo, com digital) perquè en el futur també seran documents històrics de Torredembarra.
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriba la 6a edició “Els romans ens visiten”

Notícia següent

L’Ajuntament i la UGT vol implantar un TrenTram integrat a Salou

Notícies relacionades