‘Petitet’, guardonada al FIC-CAT, es projectarà a la Pedrera de l’Elies de Roda de Berà

Serà el pròxim dissabte, 18 d'agost, a les 22h

El proper dissabte, a les 10 de la nit, l‟emblemàtica Pedrera de l‟Elies de Roda de Berà acollirà la projecció del documental ‘Petitet, de Carles Bosch. La projecció s‟emmarca dins del programa ‘Estiu a la Pedrera’, promogut per la regidoria de Cultura de l‟Ajuntament de Roda de Berà.

‘Petitet’, coproduïda per Lastor Media i TVC, va ser guardonada al FIC-CAT 2018 amb el Premi Millor Documental, atorgat pel Jurat, i el Premi del Públic.

La presentació, que serà a càrrec d‟Antonio Barrero, director del FIC- CAT, comptarà amb la presència del protagonista, Joan Ximénez ‘El Petitet’, el qual no va dubtar en cap moment tornar a venir a Roda de Berà per explicar com va viure tot el procés del documental en primera persona.

L‟obra explica la història de Joan Ximénez Valentí -conegut com “El Petitet”- ex-músic gitano barceloní fill d‟un dels „palmeros‟ del mític Peret, el qual va prometre a la seva mare moribunda que un dia portaria la rumba a l‟escenari d‟un gran teatre de la ciutat i, ara, per complir la promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos –genials però poc disciplinats- i aconseguir que s‟entenguin amb una orquestra simfònica. És una història d‟esforç, de constància i de superació personal que no deixarà indiferent a ningú.