Els Reis d’Orient estrenaran noves carrosses en la cavalcada d’Altafulla

Incorporen totes tres un conjunt d’il·luminació amb tecnologia LED i s’han adaptat perquè puguin passar pels estrets carrers de la Vila Closa

Presentació de les noves carrosses. Foto: cedida

Ses Majestats els Reis d’Orient estrenaran noves carrosses en la cavalcada d’Altafulla el pròxim dissabte 5 de gener durant la Nit de Reis. La regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala l’edil Montse Castellarnau, ha presentat aquest matí les tres carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar que s’estrenaran en la rua.

La regidora de Festes ha explicat que “totes tres carrosses s’han renovat totalment prenent les mides adaptades al pas pels carrers de la Vila Closa d’Altafulla”, i ha recordat que “feia més de 20 anys que no es renovaven profundament i havien quedat obsoletes”.

Les carrosses, de color groc per Gaspar; rosa per Baltasar, i de color blau, per Melcior, també incorporen, cadascuna, un conjunt d’il·luminació amb tecnologia LED, que envolten tota la carrossa, i que “canvia de color a diferents velocitats”, més enllà del focus central que il·lumina a Ses Majestats. La carrosses també incorporen diferents elements per poder llençar còmodament els caramels amb seguretat.

Montse Castellarnau ha avançat també que està previst que se superi el centenar de regals que Ses Majestats van entregar en mà als nens i les nenes d’Altafulla al Casal La Violeta en la cavalcada de l’any passat, i que, a la benvinguda dels Reis d’Orient a la plaça del Pou, on la canalla es podrà fotografiar amb Ses Majestats, els monarques obsequiaran els infants amb una bossa de dolços i un peluix del Tarracus.

La inversió per a totes tres carrosses ha estat de 13.249,50 € amb IVA inclòs, i el disseny i la confecció ha anat a càrrec de l’empresa Escenografia Moià, amb més de 20 anys d’experiència en la construcció i confecció de carrosses.

La cavalcada començarà a les 17:45 des de la plaça dels Vents, a Baix a Mar, i acabarà a la plaça del Pou. L’entrega dels regals serà al Casal La Violeta.