Altafulla celebrarà Sant Jordi amb una fira limitada amb nou parades

El canvi d’emplaçament permetrà un major control sobre l’accés i l’aforament per tal de complir amb les mesures dictades pel PROCICAT

La diada de Sant Jordi és un dels dies més especials del calendari cultural de l’any i també un dels moments més emblemàtics de la primavera.

Si les actuals restriccions sanitàries no canvien, Altafulla podrà gaudir enguany d’aquesta jornada el pròxim divendres 23 d’abril. Al pati de les antigues escoles Teresa Manero s’instal·laran, en un espai perimetral amb aforament limitat, un total de nou parades de llibres, roses, una mostra dels treballs que realitzen els artesans locals i l’emissió d’un programa especial d’Altafulla Ràdio durant tot el matí, des de les 9 a les 14 hores.

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, ha explicat que el canvi d’emplaçament de Marquès de Tamarit al pati de les antigues escoles Teresa Manero permetrà un major control de l’accés i l’aforament.

Al mateix temps, ha recordat que la fira combinarà l’espai estrictament de venda de llibres i roses amb una sessió de contacontes a la tarda, ‘Formigues a la cuina i altres contes’, amb Joan Rioné (17:00h), i la presentació del llibre ‘El misteri de la jovera (la tortuga de la son)’, amb textos de Joan Carnicer i il·lustracions d’Ana Belén Martinez, a càrrec de Pepi Miró (18:00h).

La programació de Sant Jordi, marcada per la Covid-19, comptarà també enguany amb l’espectacle familiar ‘Tinc un paper!’ amb el polifacètic músic i compositor Marc Parrot i la il·lustradora Eva Armisén. Tindrà lloc l’endemà dissabte 24 a la plaça de l’Església, a les 12 hores.

El cartell de la programació ha estat il·lustrat per la veïna Rebeca Luciani, il·lustradora amb una llarga trajectòria professional.

Prèviament a la fira, aquest divendres 16 d’abril, a les 18:00 hores, tindrà lloc al pati de les antigues escoles Teresa Manero, lapresentació de la revista anual Estudis Altafullencs núm. 45, a càrrec de Salvador Codina.

Ja per acabar, la regidoria de Cultura ha organitzat també el 2n Concurs de Microrelats virtuals, i ha recuperat el certamen literari de Sant Jordi a les escoles.