Arriba el VIII Mercat Medieval de Creixell

L’horari es fa ininterrompudament des de les 10:00h fins a les 22:00h

El VIII Mercat Medieval de Creixell aquest matí. Imatge cedida

Malgrat el vent i una mica de pluja, avui dissabte 20 d’abril i demà diumenge 21 d’abril té lloc a Creixell el VIII Mercat Medieval. L’horari es fa ininterrompudament des de les 10:00h fins a les 22:00h. Aquest esdeveniment es desenvolupa pels principals carrers del nucli històric de la Vila de Creixell. S’hi podran fer passejades amb poni, hi haurà també una granja infantil, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals i cercaviles entre d’altres activitats. Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà una mostra de foc i forja a càrrec dels germans Mercadé de Bonastre, Mestres artesans de l’Associació de Forjadors de Catalunya.

Enguany hi està present per segon any la Comitiva Reial. Es fa una representació teatralitzada del moment històric que es va viure l’any 1083 a Creixell.
El Rei Felip de França l’any 1083 va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. El mateix Rei Felip de França, acompanyat per la seva esposa la reina Violant de Bar, representats per joves de la Vila, ha fet aquest matí el Pregó inaugural del Mercat Medieval, acompanyat de la regidora de turisme de Creixell Silvia Farrero. La Comitiva Reial està formada per creixellencs i creixellenques que de manera voluntària han estat preparant durant setmanes aquest esdeveniment. També el grup de músics, grallers i tabalers, està format per creixellencs i creixellenques acompanyats dels músics de la colla Fénix de Reus.

A més al llarg del cap de setmana s’hi podràn contemplar Espectacles de Falconeria, cercaviles amb malabars, els Arquers de Roda de Berà, xanquers i els gegants de Creixell Gilmundo i Minerva així com també la Comitiva Reial amb espectacles i balls medievals.

El Mercat Medieval de Creixell està organitzat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell i l’Associació Medieval de les Comarques de Catalunya.