Altafulla inicia la campanya anual per al control de la processionària del pi

Es tracta d'una actuació anual preventiva en què s'aplica un tractament fitosanitari on se sulfaten totes les zones del municipi amb pins per tal de prevenir la plaga

L’Ajuntament d’Altafulla ha començat les actuacions de control per combatre i evitar la propagació de les plagues de les erugues de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), un insecte de distribució típicament mediterrània, que constitueix una plaga forestal que ataca els pins.

 

Es tracta d’una actuació anual preventiva en què s’aplica un tractament fitosanitari on se sulfaten totes les zones del municipi amb pins, per tal de prevenir la plaga. El tractament que s’aplica és completament inocu per a les persones i el medi ambient i no comporta l’ús de productes químics, i els treballs es realitzen manualment.

 

La processionària del pi és un lepidòpter propi de la mediterrània que es caracteritza per fer nius als pins i per estar provista de pèls urticants, que poden ocasionar molèsties a persones i animals. Durant el seu desenvolupament s’alimenta dels pins, arribant a danyar-los si la colònia és molt gran

 

Des de l’Ajuntament es recomana que per augmentar l’efectivitat d’aquesta intervenció, els ciutadans i ciutadanes que tinguin pins a les seves propietats també prenguin mesures en aquesta línia.

 

Els propietaris de finques amb pins han de mantenir les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, amb la finalitat de no ser focus de propagació de la plaga a altres pins de finques annexes i evitar molèsties per a la salut als veïns. D’aquesta manera, la lluita integral pel control de la plaga de processionària millorarà els seus resultats.