La Trono celebra el Dia Mundial del Teatre amb l’emissió gratuïta de l’èxit del FITT 2020

Aquest dissabte 27, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, la Sala Trono oferirà l'storywalker 'Que se la mengin els coloms (i la portin a casa)' de Glòria Granell Barberà per Tarragona Ràdio i Ràdio Ciutat de Tarragona

Fa un any, enmig d’un panorama cultural desolador, l’equip de la Sala Trono se les van enginyar per trencar les parets de les cases i apropar la cultura a tothom. Mentre estàvem confinats, la direcció artística de la Trono i del FITT Noves Dramtúrgies va concebre l’embrió de l’story walker ‘Que se la mengin els coloms (i la portin a casa), un format teatral innovador que permetia seguir consumint teatre de forma segura. Una proposta que converteix els carrers de Tarragona en l’escenari d’un relat en què les i els espectadors esdevenen protagonistes d’aquesta experiència cultural innovadora. 

L’autora tarragonina Glòria Granell Barberà va ser la responsable d’assumir aquest repte i va escriure ‘Que se la mengin els coloms (i la portin a casa). Una història que ens situa en plena pandèmia de la Covid-19 per homenatjar als qui lluiten per dignificar la vida i humanitzar la mort. Una experiència immersiva que escorcolla els abismes de la ciutat, la marca invisible dels qui salten. Un ritual per acomiadar-nos de tot el que hem perdut i honrar el silenci del món. El silenci dels que no podran dir mai més res, dels qui moren sols, dels qui tornen a casa. 

Des de les seves cases, les actrius i actors Jordi Banacolocha, Victòria Pagès, Joan Negrié, Nigel Planer, Ivana Miño i Pep Planas van donar vida als personatges d’aquesta història. El fotògraf i videògraf Albert Rué, ho va barrejar tot amb l’adaptació musical del músic multidisciplinari Gerard Marsal Norte, i van aconseguir crear aquesta experiència única, que es va estrenar en l’última edició del FITT, convertint-se en un èxit de la crítica i del públic.

Un any després, la Trono celebra el Dia Mundial del Teatre oferint l’èxit del FITT en emissió per Ràdio Ciutat de Tarragona i Tarragona ràdio. La peça estarà disponible gratuïtament a la pàgina web de les dues emissores exclusivament el dia 27 i s’emetrà per radiofreqüència a les 10 h del matí. La Trono engega aquesta col·laboració per celebrar aquest dia tan especial amb totes i tots i per recordar que, fins i tot en els moments més durs, el teatre i la cultura sempre ens ha acompanyat.