La Terrasseta tanca la novena edició amb tots els actes complets

La Terrasseta tanca la novena edició amb la satisfacció d’haver exhaurit les invitacions en tots els actes, els quals s’han celebrat amb total seguretat gràcies a l’esforç de l’organització i els artistes i, sobretot, al comportament exemplar del públic

Foto Jaime Rojas

L’organització de La Terrasseta ha posat tot l’esforç en oferir a Tarragona una programació eclèctica i de gran qualitat durant les festes de Santa Tecla, del 15 al 20 de setembre. Acaben sis dies intensos de festival al parc Saavedra reconvertit amb un horari més familiar que, tenint en compte les anteriors edicions, ha passat volant.

La Terrasseta ha fet front al coronavirus adaptant-se a les mesures d’higiene i seguretat per obrir un any més les portes i omplir de música, cinema i circ el parc, mantenint l’essència característica del Festival. Una de les novetats destacades d’enguany ha estat la reducció de l’aforament i horari, juntament amb el redisseny de l’espai i el servei a taula de begudes i menjar dels food trucks.

La programadora de la Terrasseta, Aida Bañeres, destaca que “s’han viscut moments únics i fins i tot màgics. Es notava una connexió especial entre públic i artista; hi havia set de cultura en directe després del confinament“.

La programació fa un pas endavant amb la presentació dels tres discs d’MFC Chicken, Pau Vallvé i Joan Garriga

Tot i la situació d’excepcionalitat, la ciutadania ha pogut gaudir del seu moment de festa major. La música en directe ha estat un dels moments més emocionants tant pel públic com pels artistes, que en molts casos toquen després de mesos de no fer-ho, com va ser el divertit directe dels anglesos i canadencs MFC Chicken que van obrir el festival a ritme de rock and roll o l’hipnòtic concert de Pau Vallvé, presentant “La vida és ara” amb el seu vibrant espectacle musical i de llums sobre l’escenari.

No es va quedar enrere el concert de The BCN Fireballs que va deixar el públic bocabadat amb la virtuositat de la banda i sobretot del seu teclista i cantant Enma Fernandez. Un dels moments més àlgids d’aquesta edició van ser les gairebé dues hores de concert de Joan Garriga amb Madjid Fahem presentant el nou àlbum “El ball i el plany”. La sorpresa de la nit va ser l’aparició inesperada de Muchachito en l’últim tram del concert contagiant d’alegria i rúmbia a tot el parc.

Èxit en la programació de circ i titelles

Les actuacions de circ, acrobàcies i titelles de la Cia Matito, la Cia Viral, el Capitán Maravilla, Betu el pallasso i Disco Delivery van posar el toc d’humor tan necessari aquest any.

El públic més familiar segueix sent fidel a les cites de cinema i sopars a la fresca on, enguany, han pogut gaudir de projeccions com Life of Brian, E.T. o The neverending story i assaborir els plats dels tres food trucks ja insígnia del festival.

La Terrasseta agraeix la col·laboració del públic, essencial per garantir el bon funcionament del festival, i per la confiança en la qualitat de la programació exhaurint-ne totes les invitacions. L’organització destaca que aquesta edició ha estat com una alenada d’aire fresc i gairebé un exercici catàrtic que els anima a pensar esperançats en un desè aniversari.