Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

La Pobla millora els serveis del carrer Major

Avatar photo

Les obres, que també inclouen el carrer Nostra Senyora de Montserrat, van començar el passat mes de novembre i finalitzaran a principis de maig

La Pobla està d’obres. En concret, als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat, a través d’un  projecte de millora integral d’aquestes vies que inclou tant l’aspecte exterior com els serveis soterrats  que subministren d’aigua, llum i gas als domicilis dels carrers inclosos en aquest projecte. 

Els treballs van donar inici el passat mes de novembre i finalitzaran, previsiblement, a principis del mes  de maig, després que uns imprevistos en els treballs associats a la conducció d’aigües hagin endarrerit  el termini inicial, fixat per a finals de març. El projecte suposa una inversió de 855.832,75 euros, que  l’Ajuntament sufraga íntegrament, sense aplicar cap mena de cost afegit als veïns i veïnes del municipi. 

A hores d’ara, el tram comprès entre l’Avinguda Marià Fortuny i la Rambla Jaume I ja compta amb tots  els serveis preparats, s’hi ha col·locat el granit i ara s’està completant la instal·lació de les llambordes, sent aquest el tram d’obres més avançat. 

Un cop finalitzada la intervenció, els residents als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat  disposaran d’unes vies adaptades als nous temps. Entre les millores que permetrà introduir aquesta  actuació, en destaca la renovació, ampliació o potenciació dels serveis soterrats. 

En aquest àmbit està inclosa l’ampliació de la xarxa de gas canalitzat, habilitant a cada habitatge un  punt de connexió a la xarxa. A més, s’està renovant completament la xarxa de clavegueram dels  carrers esmentats, tot creant dues xarxes paral·leles, una d’elles per a les aigües residuals i una altra  per a les aigües pluvials. De la mateixa manera, també està sent renovada la instal·lació d’aigua  potable, mitjançant la creació de noves arquetes i punts de reg, o bé substituint i adequant els ja  existents per deixar-los a nivell rasant. 

Al mateix temps, també s’està procedint a soterrar els creuaments aeris existents en les xarxes  d’energia elèctrica i de comunicacions telefòniques. Així mateix, els treballs previstos també inclouen  l’adequació de les línies elèctriques aèries, fixant-les a les façanes, mentre que també s’aprofita  aquesta intervenció de millora per construir una xarxa soterrada, en mode de reserva, per a serveis  futurs que puguin requerir d’aquesta instal·lació prèvia.

Pel que fa als treballs de superfície o que seran visibles un cop completada aquesta intervenció de  millora, l’Ajuntament ha previst la substitució de l’enllumenat públic actual per un altre dotat de punts de  llum de tipus led, fixats a la façana. Aquest nou sistema inclourà, a més, un controlador per atenuar la  il·luminació al 70% entre la mitjanit i les 6 h de la matinada. 

Encara dins l’àmbit de les millores exteriors i pel que fa al paviment, està prevista la supressió de les  voreres a diferent nivell de la calçada, per la qual cosa s’està creant un paviment a un sol nivell, que  diferencia la vorera de la calçada mitjançant el tipus de material utilitzat. 

Un cop tancada aquesta fase, els treballs es veuran completats amb el pintat de la senyalització  horitzontal dels carrers afectats, així com amb la renovació de la senyalització vertical. Aquesta serà  minimitzada i limitada pràcticament a la senyalització de zones d’aparcament i de prohibició  d’aparcament en els guals, per reduir l’impacte visual als carrers.  

Finalment, està prevista la renovació, reposició, adequació o reparació de papereres i jardineres, que  acabaran de configurar el nou aspecte d’ambdues vies. A la pràctica, aquesta intervenció suposa donar  continuïtat als treballs de millora del nucli antic realitzats en els anys previs, i que ara tenen translació  també als carrers Major i Nostra Senyora de Montserrat. 

En paraules de l’alcalde pobletà, Joan Maria Sardà, “aquesta actuació suposa una millora evident en la vida quotidiana dels nostres habitants, ja que millorem els serveis soterrats i de superfície de dos dels  carrers més importants del municipi i, a més, suposa també una considerable inversió en temps de  dificultat general que, a la pràctica, generen una injecció econòmica al territori”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Ferit un pagès per una explosió de gas a Alcarràs mentre es dutxava

Notícia següent

Catalunya, a les portes d’una quarta onada

Notícies relacionades