La plataforma 8M del Camp de Tarragona presenta els actes del 8 de març

Els col·lectius feministes del camp de Tarragona es centren en els efectes que ha provocat la pandèmia sobre la classe treballadora, les dones que estan a la primera línia tant amb feines remunerades com les que no

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'uns cartells de la manifestació feminista del 25N a Barcelona. ACN.

Els col·lectius feministes del camp de Tarragona es centren en els efectes que ha provocat la pandèmia sobre la classe treballadora, les dones que estan a la primera línia tant amb feines remunerades com les que no. Remarquen que ha estat un any molt dur on moltes dones s’han hagut de confinar amb els nostres agressors, on s’han patit les conseqüències de les retallades en sanitat, educació, serveis socials i en els serveis públics, tot això per la falta d’inversió. Un any on hem patit desnonaments, acomiadaments, i la pobresa energètica s’ha incrementat mentre les empreses se’n beneficiaven.

Les feministes posen sobre la taula, com aquest any s’ha pogut comprovar que tots els sectors essencials estan estrictament feminitzats. Uns sectors on les dones sustenten la vida, però el sistema continua volent-les submises i precàries. Per això i més, la plataforma fa la crida a que per aquest 8 de març per sortir al carrer i entre totes defensar a les treballadores, i així, defensar la vida.

S’anima a la ciutadania a participar de tots els actes programats per aquest 8 de març arreu del camp:

 

TARRAGONA

Dissabte 6 de març a les 11:30h l’Esquerra Independentista de Tarragona, formada per Arran, Endavant, CUP i Cau de Llunes, organitza una xerrada d’habitatge i feminisme al Casal Popular Sageta de Foc. Dilluns 8 a les 11:30h performance a la Plaça Corsini. Dilluns 8 a les 19h concentració a la Plaça de la Font amb actuacions culturals. Dissabte 13 de març vermut feminista de Cau de Llunes al Casal Popular Sageta de Foc.

VILA-SECA

  • Dilluns 8 a les 18:30h Jardins del castell: Concentració + actes culturals

RIUDOMS

Diumenge 7 a les 11h. A la carretera de Vinyols: Performance artística + Porta el teu vermut. PI de l’església a les 19h: Mostra fotogràfica + Lectura de manifest + Actuació de dansa urbana.

CAMBRILS

Dissabte 6 de març de 12 a 15h al Passeig Albert (davant de l’escola de música): Taller obert de pintura mural “Vestint ponts”. Amb la col·laboració de l’artista Bali Cejas i el Casal Popular El Polvorí.

  • Dilluns 8 a les 12h. penjada del mural “Cambrils feminista”

LA CANONJA

  • Xerrada online dones i pandèmia a les 19h organitzada per Mirada Violeta.

CREIXELL

  • Dilluns 8 de març a les 12h lectura de manifest a l’Ajuntament.

Finalment, la plataforma anima a tothom a seguir les xarxes socials tant de la plataforma com dels col·lectius Ja que el mateix 8 de març es farà difusió del manifest que hem treballat, publicant un vídeo conjunt amb la participació de tots els col·lectius feministes.