La música de finals del segle XV de Bernat d’Icart s’escoltarà el 25 d’abril a Torredembarra

  Interpretada per Ensemble O Vos Omnes sota la direcció de Xavier Pastrana

  La Regidoria de Cultura presenta el concert Les Lamentacions de Bernat d’Icart el pròxim 25 d’abril, a les 20 h, al Pati del Castell, que anirà a càrrec de la formació Ensemble O Vos Omnes, especialitzada en la interpretació de música antiga, sota la direcció de Xavier Pastrana. El concert inclou les Lamentationae Jeremiae de Bernat d’Icart i també les lamentacions del compositor  flamenc J. Tinctoris, contemporani de Bernat d’Icart i amb qui va coincidir a la Cort de Ferran I a Nàpols. Bernat d’Icart té una vinculació especial amb Torredembarra pel fet que el Castell on es durà a terme el concert pertanyia a la seva família. Ell fou clergue a la diòcesi de Tortosa i després va marxar a Nàpols.

  L’Ensemble O Vos Omnes està considerada una formació musical única a Catalunya pel seu gran rigor musical i tècnic. El repertori que interpretarà en el concert que oferirà a Torredembarra no s’ha escoltat pràcticament abans a casa nostra, per bé que es tracta de música de finals del segle XV.

  Les entrades ja es troben a la venda al web www.torredembarra.cat al preu de 7 € la general i 5 € la reduïda (per a menors de 12 anys, per a majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció i grups).

   

  L’aforament serà limitat i es guardaran les mesures Covid-19. Per motius d’organització de l’espai, l’entrada es farà preferentment per la Sala Lluís d’Icart (carrer del Camí de l’Era). Posteriorment, es podrà veure una petita mostra audiovisual del repertori a través del canal YouTube de l’Ajuntament.