La mostra gràfica del confinament a Tarragona rep prop de 3.000 visitants

La Creu Roja de Tarragona rep 465 euros de la venda dels catàlegs de l’exposició

Imatge Abelardo Castellet

Ahir va cloure l’exposició col·lectiva ‘Tarragona confinada. La ciutat amagada’, dos  mesos després de la inauguració el 13 de setembre, dia que va coincidir amb els sis  mesos de la data del decret de confinament de Catalunya.  

 

En aquests dos mesos, l’exposició del Tinglado 1 del Moll de Costa ha tingut una gran  afluència de visitants, amb 2.912 persones. 

 

La mostra se centrava en la mirada d’onze professionals de la fotografia que van captar les imatges de Tarragona en els passats mesos de març a juny, en la primera onada  de la pandèmia. És el primer testimoni gràfic dels efectes de la covid-19 a la ciutat. I un  homenatge a les persones, les famílies, els professionals i les empreses que van ser i  són a primera línia prestant serveis essencials. Va fixar el record, documentar aquest  període de les nostres vides per crear memòria històrica sobre el que ha significat el  confinament de tota una ciutat en més d’un centenar d’imatges. 

 

“Tarragona Confinada. La ciutat amagada” va ser també un reconeixement a les entitats  que van treballar amb implicació i dedicació per fer front a una amenaça desconeguda,  i el record immortalitzat de què va ser Tarragona durant els mesos de confinament. 

 

L’itinerari fotogràfic, sota l’epígraf Homenatge, memòria i descobriment, tenia la intenció  de crear la memòria gràfica durant la pandèmia amb les imatges d’Alba Rodríguez,  Cristina Serra, Montse Riera, David Oliete, Fabián Acidres, Laia Solanellas, Adrià  Borràs, Àngel Ullate, Rubén Perdomo i Gerard Boyer, i l’assessorament i coordinació  de Pep Escoda qui, a més, hi va participar..  

 

Amb l’objectiu de fixar en el record aquesta memòria gràfica, el Port de Tarragona va  posar a la venda el catàleg de l’exposició i ha recaptat 465 euros, que s’han lliurat  íntegrament a la Creu Roja de Tarragona per combatre els efectes de la covid-19. 

 

I també des del Port de Tarragona s’ha volgut retre homenatge a les persones que han  prestat serveis essencials a la ciutadania i va plantat un xiprer, el dia de la inauguració, davant del Tinglado 1, en record d’aquest període. La placa que acompanya l’arbre diu  “Per grans que siguin les inclemències, les arrels ben clavades en la nostra terra sempre  troben la força per superar-les i enlairar-se amb fermesa”.