La Lliga Contra el Càncer celebra en format virtual la Diada del Voluntariat

La diada es realitzarà online a través de les xarxes socials de Youtube i Facebook de la Lliga

Aquest dissabte, 24 d’abril, la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre celebra la tradicional diada del voluntariat, una cita que vol servir d’homenatge per a totes aquelles persones voluntàries vinculades a la Lliga i que tant essencials esdevenen en la lluita contra aquesta malaltia. La cita, però, també serveix per a fer un balanç tant qualitatiu com econòmic de tots els projectes realitzats durant el 2020 i part del 2021, alhora que es presenten els principals objectius de cara al futur. 

Durant 27 anys, aquest acte ha estat un espai de trobada multitudinari amb totes les persones i professionals vinculats a la Lliga, però enguany la situació epidemiològica que ens toca viure ha fet que l’entitat s’hagi d’adaptar i apostar pel format virtual que tant interioritzat tenim ja en les nostres vides. És per aquest motiu que la diada es realitzarà online a través de les xarxes socials de Youtube i Facebook de la Lliga. La jornada no serà estrictament en directe, ja que tot l’acte ha estat gravat prèviament, però si que al final hi haurà una part en directe on algunes de les persones que hi han participat es connectaran en aquell moment per respondre dubtes i comentaris que s’hagin anat realitzant durant el transcurs de la mateixa.

L’acte és presentat pel periodista Josep Baiges i compta amb la benvinguda de la Coordinadora de la Unitat de Psicooncologia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i actual presidenta de la Lliga, la Dra. Agustina Sirgo. També es farà el balanç de projectes de la Lliga a càrrec de la Coordinadora de la Lliga, la Dolors Ribas i es continuarà amb la taula rodona “L’Atenció oncològica en temps de Covid” formada per especialistes de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus on hi participen la psicòloga Beatriz Rubio, el cap de servei d’oncologia Josep Gumà, la infermera d’oncologia Montse Querol, la cap d’infermeria Imma Grau i l’oncòleg mèdic Kepa Amillano. Un cop finalitzada la taula rodona també es farà entrega de les pertinents distincions a totes les delegades que enguany celebren 10 anys com a voluntàries i es realitzaran els parlaments per part de les autoritats. La jornada finalitzarà amb una actuació musical a càrrec de la cantant Laura Gari i el pianista Jorge Varela.