Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

La Diputació de Tarragona torna a impulsar els Plans d’Ocupació Comarcals

Avatar photo

Els convenis milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de la demarcació i proporcionaran feina a 50 persones durant sis mesos

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals, impulsa un any més els Plans d’Ocupació Comarcals amb l’objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Aquest matí, el president de la Diputació, Josep Poblet, i els presidents i representants dels 10 Consells Comarcals han signat els convenis que milloraran entorns naturals i urbans de 119 municipis de la demarcació i que proporcionaran feina a 50 persones durant sis mesos.

A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d’atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els Consells Comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per ser executats. Cadascun d’aquests Plans d’Ocupació Comarcals tindrà una durada de 6 mesos. Durant aquest període, els beneficiaris també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Els Plans d’Ocupació Comarcal d’aquest any se centraran majoritàriament en l’especialitat forestal, llevat del Pla Comarcal de la Conca de Barberà que estarà orientat a l’entorn urbà. Gràcies a aquests projectes, es realitzaran millores en 119 municipis de la demarcació (un 65% del total). El pressupost que la Diputació destina aquest 2017 per a la realització dels 10 plans d’ocupació comarcals és de 573.659,80 euros, que inclouen la contractació dels treballadors, l’adquisició dels EPI’s i d’altres despeses de funcionament, com el combustible o reparació de maquinària.

Des que es van iniciar els Plans d’Ocupació Comarcals, l’any 2013, la Diputació ha contractat 257 persones que es trobaven a l’atur i ha actuat en el 94,21% dels municipis de la demarcació amb les tasques de millora que s’hi han realitzat.

A la signatura del conveni dels Plans d’Ocupació Comarcals que ha tingut lloc aquest matí al Palau de la Diputació hi han estat presents el president de la Diputació, Josep Poblet; el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan Maria Sanahuja; el del Baix Camp, Joaquim Calatayud; la presidenta del Baix Penedès, Eva Marià Serramià; el del Baix Ebre, Andreu Falcó; la del Montsià, Carme Navarro; el de la Conca de Barberà, Francesc Benet; el del Priorat, Joan Carles Garcia; la de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Cinta Rams, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili. A l’acte també hi han assistit la diputada delegada de Medi Ambient, Imma Costa, i el diputat delegat de Polítiques Actives d’Ocupació, Joan Josep Malràs.

La Diputació de Tarragona promou accions corporatives de foment de l’ocupació mitjançant l’execució de plans d’ocupació destinats a millorar les condicions individuals i professionals de les persones treballadores. Els Plans d’Ocupació Comarcals s’emmarquen dins del Pla de Foment de l’Ocupació que la Diputació de Tarragona que també inclou altres plans d’ocupació com els corporatius, els dels parcs naturals i els singulars destinats a necessitats concretes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La DNJ fa una crida per acabar amb el moviment antifeixista

Notícia següent

Salvament Marítim recupera un cadàver al costat del pesquer enfonsat El Fairell

Notícies relacionades