Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

La DEUP del Port Tarragona s’amplia amb el Moll de Balears

Avatar photo

La nova DEUP del Port compta amb gairebé 38.000m2 de zones de servei

El Ministeri de Foment, a través de Puertos del Estado, ha aprovat la nova DEUP  (Delimitació d’Espais d’Ús Portuari) del Port de Tarragona amb un total de 37.963m2. La  DEUP fixa els límits marítims i terrestres del Port de Tarragona a data de març de 2021,  recollint l’ampliació de la Zona de Servei del Port que suposarà el moll de Balears. Aquest  document és una foto fixa de les zones de servei del Port que en regula les activitats,  determina la delimitació i defineix els usos de la zona de servei portuari. 

La Zona de Servei del Port inclou els espais de terra i d’aigua necessaris per al  desenvolupament dels usos portuaris, els espais de reserva que garanteixin la possibilitat  de desenvolupament de l’activitat portuària i aquells que puguin destinar-se a usos vinculats  a la interacció port-ciutat. El document de la DEUP també defineix els usos previstos per a  cadascuna de les diferents àrees en què es divideixi la zona de servei del Port. 

L’objectiu de la DEUP és establir una fotografia fixa dels espais en ús del Port de Tarragona  i les reserves d’espais per al seu desenvolupament posterior. En aquest cas, la darrera  versió d’aquest document inclou el nou moll de Balears que entrarà en funcionament el  proper mes de juny i que comptarà amb 4 hectàrees. 

Moll de Balears 

Segons la normativa vigent, la DEUP ha de reflectir exclusivament les obres ja executades  o, si es requereix, amb la seva tramitació molt avançada. Per tant, la DEUP recentment  aprovada ja recull el nou projecte del Moll de Balears.  

El nou moll estarà completament operatiu el proper mes de juny. L’última aprovació de la  DEUP per part de Puertos del Estado va ser l’any 2019 i no recollia el projecte del Moll de  Balears i ha estat en aquesta nova actualització la que ha inclòs aquesta nova  infraestructura portuària.  

El moll de Balears augmentarà la capacitat per a rebre més visitants i en millors condicions,  amb una línia d’atracada total de 700 metres, ja que, en 240 d’aquests 460 metres de  llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s’afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot  s’ha arribat a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també,  acollir els creuers més grans del món. 

El Port de Tarragona ha ideat aquest moll com un moll multipropòsit, d’aquesta manera  podrà rebre diferents tipus de tràfics portuaris ara i en el futur. Actualment, la prioritat es  destinar-lo a l’activitat creuerística però el seu disseny -si s’escau- permetrà reconvertir el  seu funcionament cap a serveis per a sòlids a granel i altres tipus de mercaderies.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Catalunya ja ha vacunat a gairebé 1 milió de persones

Notícia següent

L’OMS veu molt lent el ritme de vacunació contra la covid-19 a Europa

Notícies relacionades