La CUP organitza un debat sobre la municipalització de les escoles bressol a Valls

Hi participaran Laia Estrada, Ester Huguet i Marta Secall

Imatge d'una escola bressol. (Cedida)

La CUP ha organitzat el proper dimarts, dia 9 d’abril, a les 19h a la Biblioteca Popular, un debat obert sobre la municipalització de les escoles bressol, amb la participació de Laia Estrada (regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona), Ester Huguet (regidora de la CUP a l’Ajuntament de Valls) i Marta Secall (mestra de l’EBM Xiquets i Xiquetes).

La intenció de la formació independentista és «obrir un debat que considerem indispensable». La candidatura ja ha manifestat diverses vegades que aposta «per una municipalització que asseguri la continuïtat d’un model que s’ha mostrat d’èxit i que faci front a la precarització que ha suposat l’actual externalització». En relació al debat, la CUP afirma que «arriba en un moment clau» i que «la ciutat de Valls no es pot permetre deixar escapar una altra oportunitat», en referència a la solució provisional per la que ha apostat l’equip de govern aquest any, prorrogant un any l’externalització.

Pel que fa a les ponents de l’acte, aportaran diversos arguments en funció de la seva perspectiva: l’Ester Huguet exposarà el posicionament i el paper de la CUP de Valls respecte aquesta municipalització; la Laia Estrada comentarà l’experiència recent de Tarragona, que aquesta legislatura ha municipalitzat el servei de les seves llars d’infants; i la Marta Secall parlarà de la situació actual de les escoles bressol a Valls i el seu futur immediat.