La Covid-19 obliga a modificar el programa de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell

Les noves restriccions fan que alguns dels actes, com la tarda multiesportiva, els vermuts, la festa aquàtica o les temptes de vaquetes, no es puguin dur a terme

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament del Morell ha hagut d’aplicar algunes modificacions al programa de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén després de l’entrada en vigor de les darreres restriccions contra la Covid-19.

Unes noves mesures que fan que alguns dels actes programats s’hagin de suspendre, mentre que altres han vist modificat el seu horari o s’han reformulat. Així, el vermut musical de la Penya Barcelonista del Morell de dissabte dia 24 s’ha suspès, així com la tarda multiesportiva de dijous dia 29. Igualment, tampoc es podran dur a terme les tradicionals temptes de vaquetes programades pels dies 31 i 1, ni la festa aquàtica del dia 2. El motiu principal és la prohibició de menjar i beure a l’espai públic i el fet que les persones participants han de restar assegudes, en una localitat assignada prèviament, durant tota l’activitat. Unes mesures que fan que aquests actes perdin totalment l’essència amb què havien estat organitzats.

Així mateix, el vermut de cistell de dissabte 31 es reconverteix a concert de migdia amb Els Xatus, i s’ha reformulat l’acte de lliurament de premis del concurs de TikTok, programat pel dilluns dia 2 al migdia.

A més, i per tal de complir amb les noves normatives horàries, el concert d’Els Pets s’avança mitja hora, i es farà aquest divendres 23 de juliol a les 22.30 hores, igual que el de The Goliards Collective, que tindrà lloc dissabte 31 a les 23 hores.

Finalment, l’espectacle familiar “Les vacances de Madame Roulotte” es trasllada a diumenge dia 25, sense canviar ni l’hora ni el lloc, les 19 hores i el Jardí de l’Ajuntament. La regidoria de Cultura i Festes lamenta haver hagut de fer aquestes modificacions, però alhora apel·la a la responsabilitat col·lectiva per tal de gaudir el màxim possible dels actes que sí que es poden celebrar.

En aquest sentit, recorda que se seguiran totes les mesures establertes, i que per a la majoria de les propostes es comptarà amb el suport del nou servei de Guàrdia Municipal i de l’equip de voluntaris de Protecció Civil per tal d’assegurar el benestar de totes les persones participants en la Festa Major.