La comunitat universitària comença a decidir a les urnes el seu futur

Més de 16.000 persones estan cridades a votar aquest dimarts als diferents campus de la URV

0
319

Fins a un total de 16.071 persones integrants de la comunitat universitària estan cridades a votar aquest dimarts per decidir qui encapçalarà el rectorat en el nou mandat. Després d’una campanya polèmica en què María José Figueras s’ha enfrontat amb Josep Anton Ferré, l’actual rector, ara són els estudiants, PAS i PDI els que tenen la paraula. A les deu del matí han votat els dos candidats i a les sis de la tarda és previst que es proclamin els resultats, una hora després que es tanqui la jornada.

L’afluència de votants a un dels campus més grans de la universitat, el Campus Catalunya, no era especialment alta a primera hora del matí. Una de les votants, Maria Teresa Bargalló (PAS), reconeixia que “els estudiants són els més reticents a l’hora de participar”. I és que la majoria dels que han emès el vot eren treballadors, tal com és habitual. Jordi, un estudiant que sí que ha votat, explicava que “encara que la gent no s’ho creu, els estudiants tenim molt de pes”. En total són 13.295 estudiants de grau, màster, doctorat i altres títols, però el vot és ponderat: el seu vot tan sols comptarà fins a un 26% del total.

Una universitat consolidada

Entre els votants n’hi ha de més i menys convençuts amb el rumb de la Universitat, però sí que en destaquen la seva consolidació en el rànquing de les millors de l’Estat. “La conjuntura ha afectat a totes les universitats, però d’altres tenen un patrimoni al darrere, la URV ha d’accedir a més pressupost”, explicava Maria Teresa Bargalló.

Calen millores

Independentment de qui sigui el guanyador de la jornada, els membres de la comunitat universitària assenyalen millores necessàries per als propers anys. És el cas, per exemple, de la construcció de la nova facultat d’Educació, al mateix Campus Catalunya, i que properament estarà en marxa. Tot i així, hi ha qui apunta que calen millores més profundes: “He votat en contra de l’actual rector per les condicions de les aules, per la manca d’endolls, pels preus del bar…”, explicava Sergi Chavarrier. Aquest estudiant recull algunes de les demandes històriques de la seva comunitat i que encara no estan resoltes, com l’ampliació dels horaris de les biblioteques en període d’exàmens. “Espero que sigui útil i que representi un canvi, un cop de timó”, deia en acabar de votar.

FER UN COMENTARI