Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

La catedral vibra amb el Rèquiem de Mozart

Avatar photo

Continuen els actes de celebració per la commemoració dels 25 anys de la URV

Una Catedral de Tarragona plena a vessar va vibrar, diumenge 19 de març al vespre, sentint els acords del Rèquiem de Mozart interpretats per la Coral i l’Orquestra de la URV sota la direcció de Montserrat Rios, amb la veu dels solistes Eulàlia Fantova (contralt), Xavier Casademont (baríton), Mireia Tarragó (soprano) i Albert Cid (tenor). Va ser el concert d’obertura del cicle de música sacra de la nova temporada de teatres a Tarragona, organitzat per Joventuts Musicals de Tarragona, l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa i la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Missa de Rèquiem en re menor, K.626, de Wolfgang Amadeus Mozart, és un obra emblemàtica del repertori clàssic, basada en els textos llatins pel rèquiem, que s’interpreta sovint al voltant de la Setmana Santa. Envoltada d’una aurèola de misteri propiciat per la mort de l’autor el 1791 abans d’acabar-la, va ser finalitzada pel seu deixeble Franz Xaver Süssmayr, seguint les indicacions que el mateix Mozart havia deixat abans de la seva mort.

La interpretació del Rèquiem, que s’emmarca dins dels actes de commemoració dels 25 anys de la URV, va servir també per celebrar els 25 anys d’existència de la Coral de la URV, una referència en el món coral català, fundada el 1991 per la seva actual directora, Montserrat Rios, professora de la URV i coordinadora de l’Aula de Música de la universitat. L’Orquestra de la URV va néixer el curs 1999-2000 sota el nom d’Orquestra XVI-XXI, i la dirigeix actualment Marcel Ortega. Aquesta és la primera gran producció que la Coral i l’Orquestra de la URV realitzen conjuntament.

El concert el van organitzar per la URV, Joventuts Musicals i l’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració de la Catedral de la ciutat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dos desapareguts i dos ferits lleus en un xoc de vaixells davant del port de Barcelona

Notícia següent

La Guàrdia Civil intervé sis armes de foc en un local de restauració de l’Aldea

Notícies relacionades