La Canonja aprova nous ajuts per autònoms, comerç i petites empreses

L’import és de 800 € per sol·licitant, amb un suplement de 1.000 € més pels que han vist afectada greument la seva activitat per la suspensió d’obertura o d’activitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Ja es poden sol·licitar els nous ajuts econòmics per a autònoms, comerç i petites empreses que es van aprovar en el ple de desembre. Aquests ajuts van destinats a incentivar i ajudar a l’activitat econòmica i comercial local. També incideixen més específicament als sectors que han vist afectat greument el seu negoci per la suspensió d’obertura al públic o d’activitats pel compliment de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat per fer front a la segona onada de la pandèmia, que en alguns casos han obligat a suspendre i tancar determinades activitats comercials i de serveis.

 

L’import d’aquesta subvenció és de 800 € per sol·licitant, persona física o jurídica que tingui l’activitat empresarial al municipi. Amb un suplement de 1.000 € més pels sol·licitants que han vist afectada greument la seva activitat per la suspensió d’obertura al públic o d’activitats per les mesures adoptades el 15 i el 29 d’octubre per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, com els restaurants, bars i cafeteries, parades o mercats a l’aire lliure, instal·lacions esportives, espais lúdics i/o d’espectacles, activitats culturals, altres activitats d’ensenyament, salons de bellesa, maquilladors i esteticistes, etc. 

 

“Som conscients de com estan vivint aquests moments molts petits empresaris i autònoms, que han vist reduïda la seva facturació o que ni tan sols poden facturar res a final de mes i per això els volem ajudar en la mesura del possible, sabent que no és suficient però representa un petit respir”, manifesta l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz.

 Els ajuts es podran sol·licitar fins al 31 del mateix mes per internet a través de la Seu electrònica de l’Ajuntament (recomanat) i a les oficines habilitades al Centre Cívic de la Plaça Catalunya.

 

Requisits de les persones beneficiàries: 

a.- Persona física o jurídica que tingui l’activitat empresarial al municipi. Només s’admetrà una sol·licitud per persona física o jurídica i per activitat. 

b.- Estar donat d’alta a la matrícula de l’impost d’activitats econòmiques de l’exercici 2020, sense ser baixa a l’activitat a data 16 d’octubre de 2020, figurant com a exempt de l’impost d’acord amb les dades que disposa l’ajuntament, o acreditar la situació d’alta. No podran ser beneficiaris de la subvenció els empresaris o professionals de l’agrupació 86 (lloguer de béns immobles) del Reial Decret Legislatiu 1175/1990, de 28 de setembre, pel qual s’aproven les tarifes i la instrucció de l’impost sobre activitats econòmiques. 

c.- No tenir contractats més de 15 treballadors en data 16 d’octubre de 2020.