La Cambra organitza un curs de control d’accessos per a joves de la Zona TRAC

  La formació es durà a terme durant els mesos d’abril i maig a Tarragona (previ procés de selecció al març) i consta de dues parts

  Tot i la situació epidemiològica actual i les restriccions que comporta, les regidories de Joventut dels Ajuntaments Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla, Creixell i La Riera de Gaià, i  el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès, continuen desenvolupant el projecte de dinamització compartit que, això sí, s’ha hagut de veure reformulat per tal de poder oferir activitats al jovent de la Zona TRAC. En aquest moment, s’organitza juntament amb la Cambra de Comerç de Tarragona un curs de Control d’accessos que permetrà a les persones que hi assisteixin presentar-se a l’examen de la Generalitat mitjançant el qual s’obté el títol.

  El curs és gratuït, amb preferència per a les persones dels municipis de la zona TRAC i els requisits són:

  •    Tenir entre 18 i 29 anys.
  •    Estar inscrit/a a la Garantia Juvenil (no estar estudiant ni treballant).
  •    Tenir la ciutadania espanyola o d’algun dels països que integren la Unió Europea o estar en possessió del permís de residència i de treball.
  •    No haver estat condemnat per delictes contra les persones, el patrimoni, la salut pública o justificar que els antecedents dels delictes comesos han estat cancel·lats.

  La formació es durà a terme durant els mesos d’abril i maig  a Tarragona (previ procés de selecció al març) i consta de dues parts: una d’habilitats socials i per a l’ocupació i una segona específica de control d’accessos. Els espais on es durà a terme la formació compleixen totes les mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19 i totes les persones participants han de signar una declaració responsable.

  Aquesta formació no garanteix l’accés directe al carnet que habilita per treballar-hi, sinó que cal superar l’examen de la Generalitat de Catalunya (pendent de convocatòria encara per aquest 2021) i sol·licitar-lo expressament.

  S’espera que amb la formació totes les persones joves que hi participin puguin obtenir-lo i que puguin trobar una sortida laboral a qualsevol dels espais que requereixin les seves funcions d’admissió i control d’accés al públic i aforaments (discoteques i sales de festa, edificis, comunitats de veïns, centres comercials, obres i construccions, esdeveniments esportius, concerts, pàrquings…).

  Aquesta acció, a més dels ens i entitats esmentades, compta amb el suport de la Direcció General de Joventut, de la Diputació de Tarragona i del “Programa Integral de Cualificación y Empleo”.

  Les inscripcions ja estan obertes i es pot demanar informació als Punts d’Informació juvenil de referència:

  •    Torredembarra: pij@torredembarra.cat       616021115
  •    Roda de Berà: pij@rodadebera.cat        977657972
  •    La Riera de Gaià: mancomunatjove@gmail.com      977244500
  •    Altafulla: pijaltafulla@gmail.com       977652468
  •    Creixell: puntjovecreixell@gmail.com       977803400