La Caixa dona 3.000€ a l’Ajuntament de la Pobla per als infants més vulnerables

L'Ajuntament de la Pobla destinarà aquests diners a ajudar els alumnes més vulnerables de la llar d’infants

L’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank han formalitzat l’acte de  lliurament del donatiu que, des de fa uns anys, l’entitat bancària ofereix al consistori pobletà per tal  de col·laborar en la tasca de suport a les famílies del municipi en situació de risc d’exclusió social.  

 

Aquest acord representa una aposta clara del consistori de la Pobla, CaixaBank i la Fundació “la  Caixa” per fer costat als col·lectius més vulnerables, a través de la creació, l’impuls o el suport de  projectes amb finalitats socials. 

 

Joan Maria Sardà, alcalde de la Pobla, i Alexis Gómez, director d’Institucions de CaixaBank, han  rubricat el lliurament d’aquesta col·laboració que el consistori destinarà al desenvolupament dels  diferents programes socials municipals de suport a les persones en risc d’exclusió social. 

 

En aquest sentit, la dotació íntegra del donatiu serà destinada a la concessió de beques menjador  per als alumnes de la llar d’infants que es trobin en una situació econòmica més vulnerable. 

 

D’aquesta manera, l’Ajuntament de la Pobla, amb la col·laboració de CaixaBank i de la Fundació  “la Caixa”, farà costat a les famílies en situació de risc d’exclusió social a través d’aquestes beques  menjador, que garanteixen que els infants beneficiaris tinguin una nutrició adequada. Les beques  seran concedides a través de l’AMPA del centre educatiu, des d’on seran gestionades les peticions  i adjudicacions vinculades a aquest pla d’ajuts. 

 

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank  

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank pot fer costat a la  Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d’entitats socials locals i  canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van  donar suport a algun projecte social.

 

La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que  milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per  tirar endavant els seus programes. D’aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben,  en conjunt, prop de 45 milions d’euros de la Fundació “la Caixa” a favor de més de 8.000 entitats  socials de tot el país.