JuntsxTgn demana a l’alcalde que aclareixi si la seva opinió sobre les mocions va ser un lapsus

L'alcalde va dir, de forma textual, que “són declaracions d’intencions. L’oposició en pot presentar 15, 20 o 25 però, no ens enganyem, la part resolutiva és la part anterior”

Pla general del saló de plens de l'Ajuntament de Tarragona, durant una sessió plenària. Foto ACN

El grup municipal de Junts per Tarragona demanarà explicacions a l’alcalde de la ciutat, durant el proper ple municipal, sobre les seves afirmacions durant el darrer ple ordinari quan va posar en dubte el valor de les mocions debatudes i aprovades en Consell Plenari, quan va dir de forma textual que “són declaracions d’intencions. L’oposició en pot presentar 15, 20 o 25 però, no ens enganyem, la part resolutiva és la part anterior”.

El portaveu Didac Nadal ha lamentat la intervenció de l’alcalde i ha recordat que “les mocions recullen, en la major part dels casos, iniciatives, necessitats i preocupacions d’associacions, entitats i col·lectius de la ciutat”. Per aquest motiu, Junts per Tarragona, que no presentarà cap moció al ple del proper divendres en senyal de protesta, preguntarà a l’alcalde “si les seves declaracions van ser un lapsus o si, per al contrari, es ratifica en la seva afirmació al respecte”.

Nadal considera que “és curiós que fa només dos anys, quan l’actual alcalde de Tarragona estava a l’oposició, la seva postura respecte a l’incompliment dels acords de les mocions per part de l’anterior govern era molt diferent”. El portaveu de Junts per Tarragona feia referència a la intervenció de Pau Ricomà al Consell Plenari ordinari d’octubre de 2018 quan va assegurar, textualment, que: “L’aprovació d’una moció implica el compromís d’intentar executar-la, no es pot enganyar a la gent i als col·lectius, i molt menys anunciar als mitjans que es tiraran endavant projectes aprovats per moció i després no fer-ho. Cada moció que presentem i votem és una declaració de principis. Es tracta del compromís i d’un exercici de sinceritat amb la ciutadania”.