Junts per Tarragona denuncia la reducció de personal en els serveis municipals d’atenció a les víctimes de violència masclista

Dídac Nadal assenyala que els treballadors i treballadores municipals fan una feina extraordinària i que és des de l’àmbit polític que cal apostar i reforçar aquests equips

Ajuntament de Tarragona. Imatge cedida per Junts per Tarragona

El grup municipal de Junts per Tarragona ha denunciat aquest dijous la reducció de personal en els serveis d’atenció adreçats a dones víctimes de violència masclista a la ciutat de Tarragona. Un d’aquests serveis és l’equip Socioeducatiu d’Atenció a la Violència Masclista (ESVIOM), en el qual estava previst posar en marxa un projecte d’ampliació dels recursos humans. El portaveu de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, ha explicat que aquesta ampliació de personal ‘no només no ha arribat, sinó que l’equip s’ha reduït passant de tres a dos professionals’.

L’altre servei que s’ha reduït és l’equip que atén les urgències de dones víctimes de violència masclista. ‘Aquesta reducció ha provocat que actualment, a les tardes, no hi hagi cap professional de l’àmbit social que pugui atendre a les dones víctimes de violència masclista’, ha manifestat Nadal, qui ha destacat que a banda de la gran feina que realitzen els cossos policials, ‘davant de situacions d’urgència és molt important que la víctima rebi suport social i emocional’. En aquest sentit, el portaveu de Junts per Tarragona ha apuntat que no és necessari disposar de personal que estigui presencialment a l’oficina les 24 hores del dia, sinó que ‘es poden implantar sistemes de guàrdia per atendre emergències o altres procediments més eficients’.

Davant d’aquesta situació, el grup municipal de Junts per Tarragona reclama a l’equip de govern que s’incrementin els recursos humans d’aquests dos serveis d’atenció a les víctimes de violència masclista. ‘Els treballadors i treballadores municipals d’aquesta àrea desenvolupen una feina extraordinària, és des de l’àmbit polític que cal apostar i dotar dels recursos necessaris aquests equips’, ha assenyalat Nadal, qui també considera necessari incrementar les accions de lluita contra la violència masclista per part del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Tarragona, tal com es fa, mitjançant contractes programa, en nombrosos municipis.

El portaveu del grup municipal de Junts per Tarragona ha qualificat ‘d’alarmants’ les últimes dades de violència masclista registrades a l’Estat espanyol. El passat mes de maig van ser assassinades set dones i un menor. Des de l’inici d’aquest any 2021 i fins avui, són 17 les víctimes mortals de la violència masclista i en són 1.095 des del 2003, any en què es van començar a comptabilitzar aquests crims a l’Estat espanyol.

Mostrem el nostre més absolut rebuig a aquesta brutal xacra que, lluny de desaparèixer, ens demostra que queda infinita feina a fer per erradicar-la. No podem permetre que cap de les actuacions de prevenció i atenció falli’, ha conclòs Nadal.

El grup municipal de Junts per Tarragona traslladarà la proposta d’ampliar aquests equips d’atenció a les dones víctimes de violència masclista al plenari previst per divendres dia 18 de juny en forma de moció.