Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

El Josep Carreras de Vila-seca tanca la temporada amb la reconeguda “Rhapsody in Blue”

Avatar photo
La cita tindrà lloc el proper divendres 14 de juny a les 20.00 h

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acomiada la seva temporada amb el concert “Rhapsody in Blue” amb el Duo Voronkov. La cita tindrà lloc el proper divendres 14 de juny a les 20.00 h i les entrades ja estan disponibles a https://entrades.vila-seca.cat

Després de la seva estrena el 12 de febrer de 1924, “Rhapsody in Blue” de Gershwin es va convertir en un èxit de la nit al dia. Això la va convertir en un símbol de la música americana a l’estranger, en inspiració per a les generacions futures de compositors i una peça estimada del repertori de concerts a tot el món. Arrelat a la música popular nord-americana de l’època, la peça fusiona jazz, música del carib i europea amb influències en forma de flux lliure d’un concert romàntic.

El nou arranjament de Guerrasim Voronkov per a violí i piano destaca la vessant lírica de la peça, mantenint l’emoció de la “Rhapsody in Blue”.

El Duo Voronkov està format per la violinista ucraïnesa Ala Voronkova, que toca amb un violí Giao Paolo Maggini de l’any 1600 i el director d’orquestra, pianista i compositor rus Guerassim Voronkov.  Els acompanyaran els comentaris de la directora d’escena i divulgadora musical Maria Voronkova, que explicarà la història, el context i curiositats sobre les peces que escoltaran.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × 5 =

Notícia anterior

Inaugurada la nova terminal de creuers del Port de Tarragona

Notícia següent

Tremp participa en la 14a edició de “Compra i Descobreix Catalunya”

Notícies relacionades