Els Pallaresos celebra les II Jornades Modernistes amb més actes i parades

Les II Jornades Modernistes “Els Pallaresos 1900” tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de novembre

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Les II Jornades Modernistes “Els Pallaresos 1900”, que tindran lloc els dies 4, 5 i 6 de novembre, comptaran enguany amb la participació de més de 100 actors i recreadors professionals i amateurs que donaran vida a tota una sèrie de personatges d’època que interactuaran amb el públic.

Membres del Bravium Teatre de Reus; el Teatre social “A prop” d’Altafulla; el Grup Retrofuturista “Nautilus” de Barcelona; els Modernistes Llum i Color del 900 de Barcelona; els “The Chamaleons Gang” d’Igualada; els “Modernistes” de Badalona i el Grup “Experiències i Històries Culturals” dels Pallaresos, seran alguns dels que ho faran possible.

Caldrà no oblidar els veïns i veïnes del poble, que s’han abocat a l’esdeveniment i s’afegiran a participar com a recreadors en aquestes II Jornades Modernistes, sumant prop d’un centenar més de participants.

Unes Jornades que tot i ser encara molt joves apunten maneres per a consolidar-se com un model de divulgació històrica únic i original i un referent cultural del Modernisme al Camp de Tarragona i del nostre país. Tot plegat, prop de 200 recreadors vestits amb roba d’època.

Recrear unes noces de 1920

L’Ajuntament dels Pallaresos i el coordinador de les Jornades, Elies Torres, han anunciat detalls de l’esdeveniment. “L’espectador es veurà submergit en l’època i fins i tot recrearem unes noves de 1920”.

“Recuperant documentació d’època, i gràcies a la gent gran del poble, que contínuament ens facilita la feina, vam trobar un acte nupcial datat del dia 30 d’octubre de 1920 a l’església de Sant Salvador i que segons ens diu celebraren el convit a Casa Bofarull. Aleshores no vam dubtar a recrear una part de la cerimònia nupcial d’una boda dels anys 20, perquè ens encaixava com anell al dit”, ha destacat Elies Torres.

Es podrà conèixer detalls com de quin color es casarà la núvia, si es casarà de blanc o de negre, com era habitual en l’època. “Encara ningú ho sap i és un misteri amagat pel grup d’Afer de la Dona, que ens ho porta molt d’amagat”, segueix Elies Torres. Com ja es va anunciar, actuarà un músic amb la seva pianola d’època.

El doble d’activitats que el 2021

Enguany hi haurà molt més de tot. Hi ha més producte familiar. Es doblarà el nombre de paradistes dels tres mercats: el d’Entitats Modernistes, el d’Antiquaris i el del Mercat Modernista, amb col·laboradors “de molta qualitat i amb productes de proximitat”.

També es doblarà el nombre d’actes com els tallers, els concerts i els espectacles de carrer. “I el que sí que triplicarem serà l’oferta gastronòmica, mitjançant tavernes d’època amb menjars exclusius del moment. Una oferta que potser l’any passat ens vam quedar curts i que enguany volem que el visitant tingui dubtes d’on anar a fer un mos, i que quedi satisfet. Enguany no ens quedarem sense cafè ni copa”, afirma Torres.

L’organització està acabant aquests dies el cicle de conferències modernistes, on s’està registrant una gran afluència de públic fins al moment, i ja s’enfila la recta final per tenir-ho tot preparat.

Queda per presentar la plana web de les Jornades, el programa oficial i algun detall i sorpresa més.