Intervenen prop de 3.000 encenedors falsificats en establiments de Tarragona

El material falsificat confiscat té un valor en el mercat d'una mica més de 4.000€

El passat dia deu d’aquest mes en un establiment majorista de productes de basar situat en el Polígon Francolí de Tarragona, especialistes de la Guàrdia Civil en Fiscal i Fronteres van aprehendre 2.880 encenedors falsificats d’una marca registrada molt coneguda, amb una valoració aproximada d’una mica més de 4.000 euros.

Comerciar amb aquest producte, a més de vulnerar el dret de la propietat industrial suposa un greu risc per als consumidors i usuaris, ja que es desconeix que tipus de control de seguretat han pogut passar. Va resultar ser una falsificació molt elaborada, amb un aspecte molt similar a l’original; fins i tot es comercialitzava en safates plastificades amb el logo de la marca.

El que ha permès arribar a l’aprehensió final, és que s’estava detectant la presència d’encenedors falsificats d’aquesta marca a Tarragona, venuts a preu per sota del preu real; es distribuïen en petites quantitats i fins i tot eren oferts en estancs de la demarcació d’aquesta província. D’aquí, que la Guàrdia Civil, a través dels seus Especialistes Fiscals en aquest cas de la Unitat Territorial del Vendrell, realitzés un seguiment de l’activitat fins que finalment es va poder trobar el punt de distribució exacte en el polígon citat de Tarragona.

S’han instruït diligències policials per un presumpte delicte contra la propietat industrial, figurant com investigat el titular de l’establiment, havent lliurat les diligències i els efectes intervinguts en el Jutjat d’Instrucció Núm. 3 dels de Tarragona.

L’actuació policial s’emmarca dins de les competències fiscals que té encomanades la Guàrdia Civil, en aquest cas per a la protecció de la propietat industrial i dels consumidors, evitant el frau i el contraban de productes falsificats i protegint la salut i integritat física dels usuaris finals, ja que qualsevol producte falsificat no compleix amb les estrictes mesures de seguretat que s’exigeixen en el seu procés.