Intervenen 2.200 pistoles de joguina amb aparença de ser armes reals a Tarragona

    Efectius de la Guardia Civil de la Patrulla Fiscal Territorial (PAFIT) d’El Vendrell (Tarragona) han intervingut 269 tira-gomes perfeccionats, considerats com a “armes prohibides” i 2.200 pistoles de joguina amb aparença de ser armes reals en un comerç majorista ubicat a Tarragona. Amb motiu dels operatius que s’estableixen per al control fiscal i aduaner en la província de Tarragona, la setmana passada, es realitzà un control fiscal en una mercantil dedicada a la importació d’articles de basar procedent de tercers països, descobrint en les estanteries, disposades a la venta, un total de 269 tira-gomes perfeccionats amb mecanismes prohibits i 2.200 pistoles de joguina amb aparença d’arma de foc real.

    Els tira-gomes intervinguts per la Guàrdia Civil presentaven una empunyadura anatòmica, goma tubular i recolza braços, característiques dissenyades per augmentar la velocitat i oferir una major potència en el dispar. Si aquest dispositiu s’arma amb bales d’acer, tenen una gran capacitat de penetració, éssent considerades armes prohibides segons el vigent Reglament d’Armes.

    Les pistoles de joguina intervingudes en la mateixa actuació, disposen d’una molla que genera una gran tensió i projecten bales de plàstic de 6 mm, els hi manquen elements que les distingeixin com a joguina, ja que les mateixes haurien d’incorporar una brida de color vermell de 5 mm d’amplada al voltant d’un canó, element que no incorporaven, podent ser confoses com a armes de foc reals.

    A conseqüència d’aquesta intervenció, es procedeix a la immobilització de 269 tira-gomes perfeccionats i 2.200 pistoles de joguina, denunciant al propietari de l’establiment per una presumpta infracció a la Llei de la Seguretat Ciutadana en concordança amb el vigent Reglament d’Armes, així com al Real Decret sobre la seguretat en les joguines.