Indignació a les escoles públiques de Tarragona per manca de places

Les mares i pares busquen solucions de cara al proper curs, tot i que la situació saben que no és nova

No hi ha places als centres educatius públics per als seus fills. Aquesta és la raó de la indignació dels pares de diferents nanos que volien cursar els seus primers anys a l’Escola de l’Arrabassada, al Miracle, entre d’altres. Irene Escudero, una de les mares afectades, es queixa que “no costa res posar més línies si ja se sap que hi ha demanda”. Al carrer Carles Babot i Boixera, on es troba aquesta escola, hi ha veïns que no podran o no han pogut en anterioritat dur-hi els seus menuts quan els toca entrar a P-3. “Cal fer una reflexió”, planteja Escudero, ja que tot i la situació no hi ha prevista cap ampliació un cop finalitzin les obres del nou centre.

A l’Escola de l’Arrabassada hi havia 50 places, però 65 eren els que van demanar entrar-hi. Restant els germans d’altres que ja han entrat en cursos anteriors, només 19 famílies noves han pogut accedir al centre. En total, 15 s’han quedat fora, una xifra semblant a la de l’Escola del Miracle, on han estat 10 els que tampoc no han pogut. L’alternativa, un centre concertat i “tornar a fer la feina” de buscar centre, tal com explica una altra mare, Soraya Moral.

Van enviar una carta abans de les inscripcions
Les mares de la zona de l’Arrabassada i el Miracle estan en contacte des de fa temps. És precisament una àrea concorreguda quant a famílies joves i algunes d’elles es coneixen. Algunes d’elles ja van desestimar ni tan sols marcar les seves escoles com a primeres opcions a la preinscripció, ja que sabien que era complicat l’accés. D’altres, van emetre una carta conjunta a les institucions competents per tal que tinguessin en compte aquesta problemàtica. La carta no va rebre resposta, tal com assegura una altra de les mares, Pilar Gil.

Donada la coneixença entre les famílies, molta d’aquesta canalla ja s’ha criat junta a les guarderies i llars d’infants. El fet de no poder anar al centre del seu barri impedirà que tampoc no ho puguin fer tampoc els seus germans, ja que no tindran prioritat. Els pares senten “indignació i tristesa”.

Dret a una educació laica i dins de la ciutat
“Jo no puc anar a Reus o a Vila-seca”, es queixa Irene Escudero. És on hauria d’anar si finalment no hi ha cap plaça pública en tota la ciutat. L’alternativa de moment és un centre concertat, però fins i tot aquests tenen problemes d’espai a les aules i la major part són religiosos.