Iban Calvet: “Pactar amb els grups que han obtingut menys representació no seria el canvi que el municipi demana”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Constituïda a principis de l’any passat, la formació municipalista Som Creixell es presentava enguany a les eleccions municipals. Així, els creixellencs i creixellenques els han atorgat 4 regidors, un resultat que dobla els obtinguts per la segona força, el PSC de Montserrat Muñoz, que ha reduït la representació a 2 regidors, un menys que als comicis del 2019. Iban Calvet, candidat de Som Creixell, contempla acords amplis per accedir a l’alcaldia, sempre que respectin la decisió del poble, i explica com en els pròxims dies acabaran de tancar els pactes que configuraran el nou Ajuntament.

 

Quina valoració fan dels resultats obtinguts el passat 28-M?
Estem molt contents perquè era la primera vegada que ens presentàvem, com un equip municipalista, i treure 4 regidors a la primera ens fa estar molt satisfets.

 

Quines expectatives tenien? S’esperaven arribar a guanyar les eleccions?
Pels inputs que havíem tingut per part de la gent, havíem estat al carrer parlant amb els veïns, ens donaven molt bones vibracions en el sentit que la primera vegada trauríem bastant representació. Sí que potser no ens esperàvem arribar a 4, tot i que teníem la il·lusió, evidentment; però no esperàvem ni que tots baixessin tant ni que nosaltres trauríem uns resultats tan grans. És a dir, són 535 vots que a un municipi com Creixell és moltíssim.

 

Fins que es constitueixi el nou Ajuntament, quines perspectives es tenen de cara a pactar i fer acords? Amb el PSC tindrien majoria absoluta…
Hem fet les primeres rondes de contacte, però, de totes maneres, a finals d’aquesta setmana tenim l’assemblea de partit, on suposo que hi haurà una decisió final. Ara per ara, estem valorant diferents opcions. Primer, volem fer la reunió de Som Creixell i a partir d’aquí ja decidirem els pactes.

 

Si es respectés que han estat la força guanyadora, accedirien a l’alcaldia i haurien de plantejar un pla de govern. Quines serien les prioritats del mandat?
Clar, com a força més votada, s’hauria de decidir primerament en funció del programa que vam fer, d’acord amb el dia a dia del municipi. Vam parlar amb diversos veïns, associacions, escola, el club de futbol… i hem fet un programa molt acotat amb el que seria la realitat de Creixell. Nosaltres tenim clar que el que hem de dur a terme és aquest programa, dividit en tres parts: unes accions immediates, les accions de govern durant la legislatura i, després, una visió de futur amb què suposa treballar per arribar al municipi que volem; que no serà un treball molt immediat, però s’ha d’anar pas a pas per poder assolir aquells projectes de més envergadura. Tenim molt clar i som realistes que abans s’ha d’arreglar el dia a dia i els projectes d’aquest primer mandat.

 

Per tant, els acords aniran en funció dels programes que més s’assemblin o amb les formacions amb què sigui més fàcil arribar a pactes?
Més que el que sigui més fàcil, és evident que el poble ha demanat un canvi, que es fa palès amb la nostra representació de 4 regidors fregant els 5 i per la baixada que han tingut els altres. També, és cert que érem molts equips de govern i estem parlant de 9 partits polítics i tenim clar que el ciutadà vol un canvi. Nosaltres ens devem als nostres votants i hem de buscar la solució òptima perquè hi hagi un canvi real.

 

Davant aquest consistori fragmentat, es plantegen fer un acord més ampli amb grups minoritaris?
El consistori queda fragmentat, el darrer govern també ho ha estat bastant. És a dir, pactar amb els grups que han obtingut menys representació no seria el canvi que el municipi demana. Bàsicament, farem el necessari perquè el que acabi essent el dia 17 prioritzi aquesta ànsia de canvi i millora que ha demanat el poble.

Ha estat una llàstima, però, que no hi hagi hagut una participació que permetés una major representació de la població per poder fer realment efectiu aquest canvi.