El Hub Foodtech & Nutrition presenta el pla de treball per al 2026

Les empreses adherides al Hub sumen un total de més de 10.000 treballadors i 4.000 M d'€ en vendes, el que representa el 17% PIB de la demarcació.

04 de desembre de 2025 a les 09:32h

Una setantena de professionals han participat en la jornada anual de membres del Hub Foodtech & Nutrition, que s’ha celebrat avui a firaReus Events. La cita ha servit per fer balanç de la feina feta durant el 2025 i presentar els eixos estratègics que marcaran les actuacions del 2026.  

El Hub s’ha consolidat com una de les iniciatives més destacades en l’àmbit de la innovació empresarial a la ciutat i és un dels projectes que han contribuït a la distinció de Reus com a Ciutat de Ciència i Innovació. Creat amb la voluntat de recollir l’herència del sector agroalimentari del territori, el Hub aposta per la innovació i la digitalització com a motors de creixement.

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha volgut posar en valor que “actualment, el Hub Foodtech & Nutrition és l’únic clúster català que agrupa tota la cadena de valor i tots els segments de la indústria agroalimentària, fet que li atorga una posició única per impulsar la competitivitat del sector arreu del país”.

Un 2025 de creixement i consolidació de grups de treball

El Hub F&N tanca el 2025 amb 77 empreses adherides, amb representació a tota la Catalunya Sud, i amb la consolidació de tres grups de treball estratègics: Projectes d'Innovació, Talent i Internacionalització. Aquests grups han estat clau per definir les iniciatives que es desplegaran durant el 2026.

En l’àmbit de la innovació, s’han impulsat projectes col·laboratius centrats en dos grans reptes: l’alimentació saludable i la sostenibilitat. Aquests projectes es posaran en marxa a mesura que s’obrin les convocatòries de finançament, algunes de les quals estan previstes per a finals d’aquest mes de desembre.

Pel que fa al talent, el Hub ha detectat dos grans desafiaments: la necessitat d’actualitzar els professionals del sector i les dificultats per incorporar nous perfils, especialment entre els joves, els quals desconeixen les oportunitats que ofereix la indústria agroalimentària. Per donar-hi resposta, el 2026 s’engegaran microcredencials en col·laboració amb la URV, amb continguts adaptats a les necessitats de les empreses, i s’organitzaran dos speed datings per connectar estudiants d’FP i universitat amb les empreses del Hub.

En l’àmbit de la internacionalització, el Hub vol ajudar les pimes del territori a créixer i exportar. La primera acció serà la participació a la Fira Alimentària, el saló internacional de referència en alimentació que es farà a Barcelona del 23 al 26 de març, i on set empreses adherides tindran presència sota el paraigua del Hub.

Noves iniciatives per al 2026

A més de les accions definides pels grups de treball, el Hub ha impulsat altres projectes estratègics que s’han presentat aquest matí. D’una banda, la creació de l’Observatori Econòmic del Hub, que recollirà dades clau del sector agroalimentari a la Catalunya Sud; un programa d’hàbits i alimentació saludable amb incidència directa en la ciutadania i que agruparà iniciatives en aquest àmbit per part de les empreses adherides; i l’impuls d’una càtedra d’investigació en Alimentació, Salut i Sostenibilitat, que es presentarà a començaments del 2026.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que  “en la jornada d’avui ha quedat palesa la diversitat d’empreses i de segments que contempla el Hub, alhora que s’ha vist també la gran qualitat de productes amb els que treballem a Reus i al territori, que són un tret únic que ens distingeix, especialment en un moment en el que l’alimentació és un pilar fonamental en la salut de les persones”

Així doncs, els projectes conjunts, el talent, les activitats de comercialització i les iniciatives que generen valor compartit i possibilitats de col·laboració seran els eixos de treball principals del Hub durant el 2026. Altres objectius fixats són assolir les 100 empreses adherides i consolidar-se com el principal clúster català del sector agroalimentari, amb un focus especial en la producció d’aliments saludables i sostenibles. 

Les empreses adherides al Hub Foodtech & Nutrition sumen més de 10.000 treballadors i 4.000 M d'€ en vendes, el que representa el 17% PIB de la demarcació.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit