Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Hereu vol evitar que l’impost de les energètiques sigui un impediment a les inversions

Avatar photo
El ministre d’Indústria i Turisme apunta que cinc empreses tarragonines han sol·licitat ajudes al programa PERTE

El ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha afirmat que estan en “negociacions” per evitar que l’impost a les energètiques sigui “un impediment” a les inversions destinades a la descarbonització del sector. Hereu ha fet aquestes declaracions des del complex de Repsol, a la Pobla de Mafumet, des d’on ha defensat la transformació del sector i els projectes que se’n deriven. D’altra banda, el ministre ha assenyalat que de moment, cinc empreses de la demarcació tarragonina ja han sol·licitat ajudes al programa PERTE, destinades precisament a la descarbonització, i ha fet una crida a les companyies per adherir-s’hi fins al 17 d’abril. Hereu ha qualificat el Camp de Tarragona com un dels “grans centres estratègics de Catalunya i Espanya”.

En la primera visita al complex petroquímic de Tarragona com a ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu s’ha reunit amb els alcaldes de la zona i n’ha destacat “l’acord social” que té el territori pel que fa a la transformació de la indústria amb una “visió compartida”. En aquesta línia, Hereu ha recollit les demandes dels representants locals, que li han reclamat “agilitat” en les tramitacions, així com polítiques d’ajuda com els fons europeus per fer-ho realitat. Segons el ministeri, des del 2019 s’han atorgat prop de 160 milions d’euros en concepte d’ajudes al sector industrial a Tarragona.

D’aquests, 71,6 corresponen al programa PERTE i altres mesures d’impuls a les companyies. Actualment hi ha una convocatòria oberta fins al 17 d’abril per adherir-se a aquestes ajudes, per la qual Hereu ha fet una crida a les empreses per adherir-s’hi. De moment, en el cas tarragoní, ja són cinc les companyies que han demanat ser incloses en aquesta primera línia. De la mateixa manera, el ministre ha tret pit del suport econòmic destinat a la indústria i ha assegurat que s’obriran noves convocatòries per liderar la transformació industrial i digital de cara als dos pròxims anys.

Hereu ha posat d’exemple el sector industrial tarragoní a l’hora de seguir una “estratègia conjunta” pel que fa a la seva transformació i la del seu entorn. “És un dels grans exemples on una indústria en plena transformació està al costat d’activitat turística amb plena concordança amb un territori que cada vegada té més visió metropolitana”, ha afirmat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dos joves roben el mòbil a una dona d’una estrebada al centre de Girona

Notícia següent

El Museu d’Art de Sabadell es suma al 8M amb dues exposicions

Notícies relacionades