Integrants d’un grup criminal roben en domicilis del Catllar

En un dels casos i per tal d’assegurar-se la fugida, van amenaçar les víctimes amb un ganivet

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona han desarticulat un grup criminal molt actiu dedicat als robatoris amb força a domicilis. Els quatre detinguts, tres homes d’entre 44 i 48 anys i una dona  de 24 anys, sumen un total de 39 antecedents, principalment per fets contra el  patrimoni. 

Una bateria de robatoris al Catllar la nit de Cap d’Any 

Entre els passats dies 29 i 31 de desembre, es van registrar fins a un total de set  robatoris a cinc cases ubicades en urbanitzacions del Catllar (Tarragonès),  separades a una distància de poc més d’un quilòmetre. En dos casos, els lladres  van accedir en una mateixa casa en diferents dies. Inicialment, se’n va fer càrrec la  Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, tot i que posteriorment l’Àrea  d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Sud, va assumir-ne les gestions.  

Un modus operandi similar, assenyalava un grup concret 

Els autors escollien cases disperses ubicades en les zones més frontereres  d’urbanitzacions, sempre envoltades de boscos o cultius amb l’objectiu de poder  garantir-se la fugida del lloc.  

La manera d’accedir en els domicilis escollits sempre era la mateixa. Després de  saltar la tanca de la finca, escalaven les cases per entrar a les plantes superiors i  un cop allà les forçaven portes i finestres amb diverses eines. Tots els fets es van  produir en la mateixa franja horària, entre darrera hora de la tarda i primera hora  de la nit.  

Els investigadors van establir com a principal hipòtesi que es tractava d’un grup  que es desplaçava amb vehicle i l’estacionava en una zona boscosa pròxima als  domicilis que havien escollit per anar-hi tot seguit caminant i cometre els robatoris. 

Un cop amb el botí, els lladres desfeien el camí i fugien amagant eines i part dels  objectes sostrets entre la vegetació de l’entorn boscós per evitar aixecar sospites en cas de ser aturats per la policia.  

Justament el passat 2 de gener, en el marc d’un dispositiu de patrullatge de  prevenció de robatoris amb força, una patrulla va identificar els quatre ocupants  d’un vehicle que provenia del Catllar. Durant aquesta actuació policial, els mossos  van comprovar que no duien cap eina ni objecte procedent d’un possible robatori,  motiu pel qual van poder continuar el viatge. Aquesta identificació, però, va  permetre estrènyer encara més el cercle al voltant dels quatre investigats.  

Explotació de la investigació 

Un cop es van obtenir tots els indicis que acreditaven la participació de les quatre  persones identificades aquell dia amb els fets investigats, el passat 25 de gener  es va dur a terme un dispositiu de localització i detenció, així com dues entrades i  perquisicions a dos domicilis ubicats a Cubelles (Garraf) i Cunit (Baix Penedès). A  banda de les eines utilitzades per cometre aquest tipus de robatoris, en els  habitatges dels detinguts s’hi va trobar una col·lecció de 14 rellotges de dona  d’alta gamma.  

Així mateix, durant la fase d’explotació del cas, efectius de la Unitat de Policia  Judicial de la Guàrdia Civil de Gijón, van estar presents al lloc mentre  s’assegurava l’obtenció d’indicis que acreditessin la participació dels arrestats en  almenys dotze robatoris comesos de similar manera a Astúries.  

Els quatre detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 6 de  Tarragona, el titular del qual en va decretar l’ingrés a presó de tots quatre.  

Objectes recuperats 

Un cop es van diligenciar i classificar tots els objectes sostrets i amb la  corresponent autorització judicial, els investigadors van iniciar les gestions per tal  de retornar-los als seus legítims propietaris.  

Simultàniament i per fer una difusió global dels objectes procedents de fets  delictius que recupera el Cos de Mossos d’Esquadra i dels quals se’n desconeix la  seva propietat, els ciutadans poden consultar el següent web: 

https://mossos.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/col.laboracio-ciutadana/objectes recuperats/