Sergio i Javier, els famosos germans Torres, i amb ells les tres Estrelles Michelin del seu restaurant ‘Cuina Hermanos Torres’ de Barcelona, desembarquen aquest cap de setmana a la Plaça Corsini de Tarragona per posar-se al capdavant del jurat de la V edició dels prestigiosos Premis Lladonosa. Està previst que els germans facin una visita al Mercat Central al voltant de les 10.00 h del matí.
Des de dissabte a les 9.00 h, l’entorn del Mercat Central es converteix en una ‘cuina’ gegant per triar els millors estudiants de tot Catalunya i Andorra en un format de concurs presencial en directe. Aquesta V edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa torna a lliurar un guardó específic per promoure la inclusió de les persones més desafavorides: el diumenge al matí es disputa la final del Premi Social ‘Josep Luís Rull’, coorganitzat per la Diputació de Tarragona, una gran oportunitat per totes les fundacions i entitats socials de Catalunya amb la formació d’estudis gastronòmics al seu programa.
Tant l’Ajuntament com la Diputació de Tarragona han posat l’èmfasi en el suport als premis pel seu impuls i acompanyament al talent jove i pel seu vessant social. Un total de 20 alumnes, deu de Cuina (sis de Tarragona i quatre de Barcelona) i deu de Sala (quatre de Tarragona i sis de Barcelona) mostraran les seves habilitats davant dels mestres del jurat.
Programació de dissabte
La programació del cap de setmana a la plaça Corsini arrenca dissabte, a les 9.00 h del matí, amb la semifinal ‘professional’ de cuina i sala dels millors alumnes de les escoles d’Hostaleria i Turisme de Tarragona, Lleida i Andorra. Hi participen 14 alumnes, prèviament seleccionats, set de cuina (dos de Tarragona, dos de Lleida i tres d’Andorra) i set de sala (quatre de Tarragona, concretament de Tortosa, i tres d’Andorra). Gairebé 40 estudiants de tot Catalunya i Andorra aspiren a entrar a la gran final del 14 de maig al Palau de Pedralbes.
Dissabte a la tarda serà el torn de dues exposicions gastronòmiques a càrrec dels xefs Pep Moreno i Jordi Parés, i d’una exposició de cocteleria de la mà d’Adrià de la Rosa. Tota la recaptació per venda de tiquets de beguda i degustacions gastronòmiques anirà destinada íntegrament al Banc d’Aliments de les comarques de Tarragona.