Primera Fira del Cinema i l’Enogastronomia a Roda de Berà

  Comptarà amb la participació de sis expositors diferent

  L’Ajuntament de Roda de Berà, a través de l’àrea de Turisme, celebrarà la primera edició de la Fira del Cinema i l’Enogastronomia en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada – FIC-CAT. Serà els propers dies 1 i 2 d’octubre a la plaça Luis del Olmo, al Roc de Sant Gaietà, en horari de 12 del migdia fins a les 23h, el dissabte; i de 10 a 16h, el diumenge.

  La fira estava preparada per celebrar-se el primer cap de setmana d’abril, però el fort vent va fer que s’hagués d’ajornar, fins ara, en finalitzar l’estiu, per tal d’oferir una activitat que pugui atraure un gran nombre de visitants fora de la temporada alta.

  El principal objectiu que persegueix la regidoria de Turisme és precisament aquest, desestacionalitzar el turisme oferint oci de qualitat fora de temporada. També es pretén dinamitzar i promocionar la restauració local i els cellers de la zona; i contribuir a l’apropament i la divulgació del cinema català.

  El vi i la bona cuina es barrejaran amb el cinema, perquè, a banda del turisme de sol i platja, Roda de Berà vol diferenciar-se de la resta de municipis del voltant per la seva vinculació amb el setè art.

  La Fira estarà dividida en tres grans àrees i comptarà amb la participació de sis expositors diferents. Els i les visitants podran participar en tasts de vins i caves, oferts pels cellers participants, Maset i Estel d’Argent, amb denominació d’origen Penedès i

  Cava (Maset); Cal Pucolla i Un Sol Cel Vins, sense DO; i una winetruck que portarà vuit referències de Cellers Singulars de la DO Tarragona: celler Mas Bella, de Masmolets; celler Mas del Botó, de l’Alforja; Molí de Rué, de Vinebre; Vins i Olis Suñer, de Ginestar; celler Pedrola, de Miravet; celler Biopaumerà, de Rasquera; cellers Blanch, de Puigpelat; i Estol Verd Celler, de Rodonyà.

  També hi haurà una zona on es podran tastar platets gourmet, on el restaurant participant, Txoique, de gastronomia mediterrània, hi oferirà petites racions del seu menú, fredes i calentes.