fbpx

Finalitza la setena edició de la Casa d’Oficis de Camp Clar i Part Alta

Avatar photo

Aquest mes de gener, començarà una nova edició del projecte amb 30 alumnes de 3 especialitats centrades en l’àmbit del patrimoni històric i cultural

El passat 30 de desembre es va dur a terme la cloenda de l’edició del 2020 de la Casa d’oficis de Camp Clar i la Part Alta VII. Aquest any es van dur a terme 3 mòduls: un de reparació i manteniment d’habitatges i patrimoni cultural, un altre de dinamitzador d’activitats de lleure infantil i juvenil i un de dinamitzador digital i community mànager.

 

Un total de 29 persones han format part d’aquest projecte. Aquest mes de gener s’iniciarà l’edició VIII de la Casa d’oficis de Camp Clar i la Part Alta amb 30 alumnes. S’oferiran 3 especialitats relacionades amb l’àmbit del patrimoni històric i cultural: community manager i gestió de comunitats, restauració de pedra i altres activitats de restauració i rehabilitació i finalment, restauració de fusta i altres activitats de restauració i rehabilitació. La nova edició tindrà una durada de 10 mesos fins a l’octubre. 

Es tracta d’uns programes mixtos de formació i treball que tenen com a finalitat l’aprenentatge i pràctica professional dels participants, mitjançant la realització d’obres o serveis públics que aportin un benefici social a la comunitat o barri objecte d’actuació. D’aquesta manera, les persones participants poden assolir uns aprenentatges i una experiència que els permet millorar la seva ocupabilitat i les seves possibilitats d’inserció laboral.

El programa es divideix en dues fases de 6 mesos. La primera és de formació (840 hores) i la segona de contractació (840 hores). En l’edició del 2020, la primera fase es va veure plenament afectada per l’inici de l’estat d’alama. Tot i així, la coordinació del programa juntament amb el SOC van aconseguir adaptar la formació a la nova situació. 

 

En la segona fase, els alumnes han dut a terme diferents projectes. Els alumnes del mòdul de reparació i manteniment d’habitatges han treballat en el manteniment de Centres Cívics i en l’espai Kesse, també han intervingut en llars vulnerables per adaptar el bany a persones amb dependència  i  han participat en les tasques de restauració de dos trams de la falsa braga al Passeig Arqueològic. 

 

Els alumnes del mòdul de dinamitzador d’activitats de lleure infantil i juvenil. Han adaptat en format digital dels tallers de bones pràctiques, hàbits saludables i de prevenció amb els infants de les diferents escoles de primària organitzats per l’àrea de Promoció de la Salut. Finalment els alumnes del mòdul de community manager han elaborat un vídeo de suport a la difusió de la convocatòria d’ajuts a les empreses convocada pel Servei Municipal d’Ocupació, han dut tasques de suport a la campanya de difusió de la nova convocatòria de Casa d’Oficis (cartellera, vídeos i xarxes socials) així com l’elaboració del vídeo de difusió del projecte Ludoprèstec dels Centres Cívics

La Casa d’Oficis, és un programa mixt de formació i treball integrat dins del “Projecte de Treball als Barris” gestionat des de Tarragona Impulsa i subvencionat pel “Servei Públic de Catalunya” en el marc del Programa de suport als territoris amb major necessitats de reequilibri territorial i social. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La fiscalia investiga la mala gestió de residus de la Covid al Bages

Notícia següent

Barcelona lamenta la mort de dues persones als carrers de la ciutat després de la borrasca

Notícies relacionades