Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El Festival ‘Racons de Mar’ torna al Port de Tarragona el 17 i 18 de juny

Avatar photo

Les invitacions, gratuïtes, per les diverses activitats estaran disponibles a partir de l’1 de juny

Un any més, ‘Racons de Mar’ s’engega com a festival consolidat de referència a la ciutat  de Tarragona i al territori per omplir de música i activitat cultural l’entorn portuari. I, amb  l’objectiu d’acostar la cultura als exteriors del recinte portuari, es transformaran el far de  la Banya, el Moll de Costa, l’Escala Reial, les grues històriques del Moll de Costa i  l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco en escenari musicals amb noves propostes i  artistes de primer nivell. 

Des del Teatret del Serrallo del Port de Tarragona, sota la marca cultural del Moll de  Costa, es vol palesar la importància d’acostar els espais portuaris a la ciutadania amb la intenció de mostrar-los des d’un punt de vista diferent a través de les variades  manifestacions culturals de música, teatre i creació artística. Una iniciativa reeixida que  consolida el compromís del Port de Tarragona per fer conèixer els atractius espais de la façana marítima de Tarragona i que permet aprofitar els meravellosos indrets al costat del mar per tal que les persones que ho desitgin, s’apropin i gaudeixin d’una vetllada musical arran de mar.  

Racons de Mar’ enceta una nova edició amb una programació de gran qualitat artística  i musical en tots els espectacles, amb una proposta variada i orientada a tots els públics  amb diferents disciplines i estils. Aquesta iniciativa compta amb el suport revalidat dels veïns de la Marina Port Tarraco que veuen en aquest projecte un espai de col·laboració i de reclam per als espais portuaris a través de la música i de les diferents disciplines  culturals que es presenten. 

 

Programació 

La tercera edició de ‘Racons de Mar’ té la programació que segueix:

  • Selva Nua | Dissabte 17 de juny | 19.30 h | Grues històriques del Moll de Costa
  • Clara Gispert | Divendres 17 de juny | 20.30 h | Marina Port Tarraco Ramon Mirabet | Dissabte 17 de juny | 21.30 h | Escala Reial 
  • Joan Reig| Dissabte 17 de juny | 22.30 h | Grues històriques del Moll de Costa
  • Bernat el pescador | Dissabte 18 de juny | 11.30 h | Placeta del Tinglado 1
  • Dj Poppy | Diumenge 18 de juny | 12.30 h | Grues històriques del Moll de Costa
  • Marc Parrot | Diumenge 18 de juny | 20 h | Marina Port Tarraco 
  • Joan Miquel Oliver | Diumenge 18 de juny | 21.30 h | Far de la Banya
  • Market Place |Dissabte 17 de juny tarda i diumenge 18 de juny matí |Placeta del Refugi 1 
  • Espai gastronòmic | Dissabte 17 de juny tarda i diumenge 18 de juny matí | Placeta del  Tinglado 1 

Les entrades, gratuïtes, es podran adquirir a la pàgina del Teatret del Serrallo  https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/teatret-del-serrallo i a la plataforma  https://entradium.com/ a partir de l’1 de juny. 

 

Artistes  

Dissabte 17 de juny 

Selva Nua 

La geografia té un pes important per explicar qui són Selva Nua. Joana Jové, Adrià Garcia i  Gerard Català. Provenen de diferents pobles de la rodalia de Lleida, però viuen repartits  estratègicament entre Barcelona, Tarragona i Girona. Aquesta distància no va ser un problema,  sinó un al·licient, per tal que durant aquell ja llunyà confinament gravessin una cançó amb la qual 

van guanyar un concurs per gravar un disc. Aquests dos anys s’han dedicat a cuinar a foc lent el  que serà el seu primer àlbum. Sonoritat pop amb influències soul i picades d’ullet a la música lo fi, lletres introspectives i evocadores, melodies singulars, diferents i sorprenents, sintetitzadors,  nostàlgics, guitarres mesurades, bateries tenaces… Amb referents que van d’Alice Phoebe Lou  a Men I trust, passant per Faye Webster o Yellow Days. Una veritable glopada d’aire fresc per a  la nostra escena musical.

Clara Gispert 

Després de la presentació del seu àlbum debut On And On, amb més de 40 concerts per  Catalunya (Festival de Pedralbes, Arts d’Estiu, Festival Petit Paradís, Plaça Catalunya, Festival  Marges…) i la col·laboració al disc de la Marató de TV3 per les malalties mentals, la Clara Gispert  es troba en plena producció del seu segon disc. Mentrestant presenta Revolts, un espectacle  fresc i proper en què ofereix aquelles cançons que durant aquest viatge li han servit de refugi i  abric. Algunes són pròpies, altres no i altres tot just les ha trobat al llarg d’aquest nou camí, fet  de superació i pèrdua. 

 

Ramon Mirabet 

Net d’artistes de circ i varietats, fill de músics… va començar a viure la música alhora que respirar. La veu de Ramon Mirabet dibuixa les cançons com un mosaic gaudinià per acabar construint un  conjunt de sentiments i sensacions. Una veu trencada, però també dolça i atrevida, forjada al  Racó de la Calma de Sitges, al Pub Mediterrani de Barcelona, a les escales de Montmartre a  París o als platós de les principals televisions. La música de Ramon Mirabet és una barreja  d’energia desbocada, melodies de vellut fetes per ser escoltades a l’oïda i passió per les coses  senzilles i cuidades al mínim detall. Mirabet té una història. Una història que parla de la vida, del  valor, de pors, d’amor, de la gent que va trobar i que va perdre pel camí… De fer allò que un  estima passi el que passi i costi el que costi. 

Joan Reig 

Joan Reig, conegut sobretot per ser el bateria d’Els Pets i també per una llarga trajectòria que  l’ha dut a formar part d’altres grups com Mesclat o Refugi, ens presenta ara el segon disc signat  amb el seu nom. Enregistrat al seu poble, Constantí, per Sergi Sabaté i produït pel tarragoní  Roger Conesa. En el disc hi trobem un recull de cançons i poemes recents de collita pròpia, la  majoria fruit de la recerca de respostes que ajudin a entendre el món d’ara mateix. Cansat de  guaitar enfora i no trobar el que cercava, és de dins de la balconada de l’ànima d’on han sortit  els versos i les melodies que l’han ajudat a guarir-se i agafar forces per seguir qüestionant el món  i a un mateix. Bagatzem és on guardem la collita, elaborem el vi, triem les avellanes, encaixem  la fruita, és a on anem a cercar les llavors i l’adob per tornar a plantar i sembrar. És on forgem la  vida mentre la tremuja l’engoleix i els corrons la trituren inexorablement. Bagatzem és aquell lloc  ple de vida que va morint a poc a poc. 

 

Diumenge 18 de juny 

El Raconet familiar a l’ombra del Tinglado 

Tallers familiars 

S’aprofitarà el matí per compartir una estona en família amb els diferents tallers familiars que es  trobaran en el Raconet familiar. Tallers amb materials reciclats per donar una segona vida per  aprendre a reconvertir el que tenim per casa en quelcom creatiu.

Bernat el pescador de Galiot Teatre 

En un petit poble de pescadors anomenat Maror, un bon dia tenen un gran ensurt. El seu fons  marí acaba convertit en un gran abocador i els peixos disfressats amb deixalles donaran una  gran lliçó a Bernat el pescador i el seu poble. Aquesta història pretén sensibilitzar als infants amb  el reciclatge i el respecte al medi ambient. 

Dj Poppy 

L’origen del seu nom és una confluència entre els seus gustos relacionats amb la cultura pop i el  nom de rosella, una flor que li recorda l’arribada del bon temps. Poppy Selector ha fet de selectora  musical al 10è aniversari del Festival Minipop, al Festival Dixieland, La Nit 5.1, la Fira de  l’Avellana i 3a edició del Mercat Central de Tarragona de Nit, entre altres. 

Marc Parrot 

El 2005 va decidir donar un nou rumb a la seva carrera i va començar a cantar professionalment  en català. Mentider i Interferència van tenir un cert èxit, i es va centrar en actuacions i gires per  Catalunya. Va col·laborar amb TV3 en diversos aspectes musicals i n’ha compost diverses  sintonies. Durant la temporada 2008-2009 va ser l’encarregat del programa Casal Rock, i també  ha compost la gran majoria de cançons del Club Super3, del qual va ser director de 2006 fins al  juny 2021. Marc Parrot, que ha estat productor de molts grups, té el seu propi estudi de gravació  a Sant Quirze Safaja, anomenat Grabaciones Silvestres. El seu disc d’estudi 50 anys de la nova  cançó és un treball en què fa un homenatge a la nova cançó catalana. Amb aquest ha realitzat  una gira per Catalunya i les Illes Balears durant la segona meitat de 2009 i el primer trimestre de  2010. L’espectacle té el suport de Marina Port Tarraco . 

Joan Miquel Oliver 

Acompanyat només amb la seva guitarra, Joan Miquel Oliver presenta un disc molt íntim on les  cançons són el fil argumental per comunicar, en primera persona, l’extens repertori de la seva  discografia. Aquest nou disc anirà acompanyat, també, d’una gira molt íntima i personal on el  públic se sentirà com si estigués a casa del músic de Sóller. 

Market place i espai chill out 

La placeta del Refugi 1 es convertirà en un espai de mostra creativa on el públic podrà gaudir de  l’oferta cultural i creativa del territori que ens porta l’entitat cultural TarracoCrea. Un market place que arriba al Port de Tarragona per convertir-se durant aquests dos dies en un espai d’adquisició  de peces úniques i ben originals.

Espai gastronòmic 

Per tal d’arrodonir la proposta musical i creativa, el festival suma la iniciativa d’un dels cellers de  la ciutat que s’uneix amb altres iniciatives gastronòmiques i hi haurà degustacions de vins i  cerveses acompanyades de menjar a la vora del mar. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

PSC Terrassa es compromet a ampliar la xarxa local d’escoles bressol

Notícia següent

Alerten de repte de TikTok sobre desaparèixer 48 hores

Notícies relacionades