Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

La Festa del Medi Ambient arriba a Tarragona-2 del 27 de maig al 5 de juny

Avatar photo
L’Associació de Veïnes i Veïns Tarragona-2 organitza la festa del barri amb activitats com la cercavila, la xocolatada, l’Ecojuga o el berenar-sopar

L’Associació de Veïnes i Veïns Tarragona-2 celebrarà la ‘Festa del Medi Ambient’, del 27 de maig al 5 de juny, al parc Montserrat Garriga, la segona festa del barri organitzada per l’entitat veïnal.

Durant aquests dies s’han programat activitats de conscienciació o relacionades amb el medi ambient, la gestió de l’aigua i l’emergència climàtica com ara xerrades, l’intercanvi de roba o el II Concurs Escolar Montserrat Garriga “Els Parcs i l’efecte hivernacle” a l’escola bressol Yo-Ni. També es podrà gaudir de propostes culturals i lúdiques com la cercavila, la xocolatada, l’Ecojuga, el berenar-sopar o una actuació musical.

El president de l’AVV Tarragona-2, Julià Montoya, explica que l’entitat veïnal va decidir dedicar l’any passat la seva festa del barri a un tema com el medi ambient i el canvi climàtic “tant per conscienciar el veïnat i els escolars com per les característiques de la nostra urbanització, que és molt verda i que compta amb un gran parc encara desconegut per la ciutadania de Tarragona”. Montoya destaca enguany “la participació del professorat i dels infants de l’escola bressol Yo-Ni, que a més del concurs, s’han implicat en la decoració del centre amb la temàtica mediambiental i en les activitats de reciclatge”.

 

Programa d’activitats

La Festa de la Primavera arrencarà el dimarts 28 de maig, a les 19 h, a l’Escola PAX, amb la xerrada ‘Aigua: quantitat i qualitat’, a càrrec del director-gerent d’EMATSA, Daniel Milà Cabré.

El Parc Montserrat Garriga serà l’escenari el dijous 30 de maig, de les 17:00 a les 20:30 h, d’El Bucle de roba’ (The Clothing Loop), una jornada d’intercanvi de roba entre veïnes i veïns.

L’endemà divendres 31 de maig, a les 19 h, a l’Escola PAX, hi haurà la xerrada ‘L’emergència climàtica’, a càrrec d’Alexandre Seguí i Ylla, un veí del barri expert en aquesta temàtica.

La jornada més lúdica arribarà el dissabte 1 de juny al Parc Montserrat Garriga. A les 10 h, arrencarà amb una cercavila amb els Gegants de l’Escola de les Dominiques i els Sons de la Cossetània.

A les 11 h, es podrà gaudir d’una xocolatada per a tothom i, a les 12 h, tindrà l’Ecojuga, una sessió de jocs perquè els nens i les nenes gaudeixin amb les seves famílies. Les activitats es reprendran, a les 19 h, amb un berenar-sopar, que estarà amenitzat amb la música del trio femení tarragoní “Ellas Músic Band”. Durant l’acte es farà entrega dels premis del Concurs Escolar. La jornada acabarà amb una sessió musical, a partir de les 20 h.

L’endemà diumenge 2 de juny, se celebrarà al parc l’assemblea general de socis de l’AVV Tarragona-2, que farà un balanç del 2022-23.

La Festa de la Primavera clourà el dimecres 5 de juny, a les 17 h, amb l’entrega dels premis del Concurs Escolar, al Parc Montserrat Garriga.

 

II Concurs Escolar “Montserrat Garriga”

Paral·lelament, l’Associació de Veïnes i Veïns i l’Escola Bressol Yo-Ni organitzen el II Concurs Escolar Montserrat Garriga “Els Parcs i l’efecte hivernacle”, amb l’objectiu d’educar, motivar i conscienciar a través del dibuix els més petits i el veïnat en la conservació del medi ambient i l’emergència climàtica.

Durant tota la setmana prèvia a la festa, del 20 al 24 de maig, l’Escola Bressol Yo-Ni acollirà activitats de reciclatge, plantació i neteja.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Confirmen la mort del president de l’Iran en un accident d’helicòpter

Notícia següent

Troben mort i amb el cotxe accidentat un home que havia desaparegut hores abans

Notícies relacionades