Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

L’Escola d’Arquitectura de la URV despunta a la 6a Mostra d’Arquitectura de Lleida

Avatar photo

El doctorand Jaume Farreny ha estat premiat per una obra efímera que instal·la la poesia a la Seu Vella i per la intervenció en un mas d'Alguaire, i el professor Juan Fernando Ródenas ha guanyat un premi ex aequo pel projecte de reconversió d'un magatzem agrícola en habitatge

L’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV (ETSA) ha estat present a la 6a Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida amb els projectes destacats de Jaume Farreny, doctorand del grup de recerca PATRIARQ-CAIT, i de Juan Fernando Ródenas, professor de l’ETSA i membre del mateix grup de recerca.

Jaume Farreny va ser reconegut en dues categories en aquesta mostra que organitza el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – Demarcació de Lleida. D’una banda, se li ha reconegut l’obra efímera “Dos llocs i un poema. Escenografia Poema de l’Home“, que s’ha instal·lat al claustre de la Seu Vella de Lleida i a la Vinya dels Artistes de la Pobla de Cérvoles. El jurat l’ha valorat per la capacitat evocadora en traslladar un poema de Guillem Viladot, Poema de l’Home, de la Seu Vella al paisatge, posant èmfasi en la condició visual i disseny d’un sistema reversible i reutilitzable de suport que després trasllada a la natura de la Vinya dels Artistes.

De l’altra banda, ha estat premiada la seva obra “Horta de ratera”, feta a Alguaire, en la categoria d’intervencions en espais exteriors urbans o de paisatge. Per al jurat, es tracta d’una intervenció austera que, mitjançant l’ús precís de tres materials -acer, ceràmica i fusta-, aconsegueix unir escales tan diferents com la del territori i la de la petita construcció agrícola. Amb una mínima intervenció es dilueixen els límits entre paisatge i construcció.

Per la seva banda, el professor de l’ETSA Juan Fernando Ródenas ha exposat a la 6a Mostra d’Arquitectura de les Terres de Lleida la reconversió d’un magatzem agrícola en habitatge i estudi a Vallbona de les Monges, un projecte conjunt amb Carlos Gonzalvo i Guillermo Zuaznabar. Ha estat premiat ex-aequo en la categoria d’intervencions de restauració, de rehabilitació o de reforma.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × three =

Notícia anterior

Sabadell impulsa aquest estiu una nova campanya per evitar sorolls molestos a les nits

Notícia següent

L’Ajuntament de Calafell amplia els seus canals a les xarxes socials

Notícies relacionades