Diumenge, 21 d'abril de 2024
És notícia

Es presenta el nou Servei d’Ocupació Municipal de Salou

Avatar photo

El servei ofereix informació, assessorament, acompanyament a la recerca de feina, borsa de treball, i orientació i formació als salouencs

Aquest matí l’alcalde, Pere Granados, juntament amb el regidor d’Ocupació, David Gonzalez, han presentat el Servei d’Ocupació Municipal de Salou, SOM Salou. Es tracta d’un servei públic i gratuït que l’Ajuntament posa a disposició de les persones que busquen feina o que volen canviar la seva situació professional, oferint informació, assessorament i orientació, així com a les empreses que cerquen personal per cobrir llocs de treball, amb l’objectiu de millorar l’ocupació de les persones i facilitar-ne la inserció laboral.

Tal com ha explicat l’alcalde, Pere Granados, “amb aquest nou servei municipal volem oferir una nova sortida a tots aquells salouencs que estiguin buscant feina o vulguin canviar la seva actual situació”, i ha fet una crida a “al sector empresarial i privat a que tinguin un major compromís amb la ciutat i els seus aturats de la ciutat; que demostrin una major implicació perquè això pugui ser una realitat i baixi l’atur al municipi”.

Pel regidor d’Ocupació, David Gonzalez, “la finalitat del SOM Salou es dissenyar, promoure i gestionar els recursos que permetin millorar les oportunitats d’accés al mercat laboral de la població de Salou” i ha assenyalat com “és una obsessió de l’Ajuntament i de l’equip de govern poder ajudar a les empreses i a les persones i dotar de nous serveis per millorar les opcions d’accés al mercat de treball a la ciutadania de Salou”.

Les dades

Cal destacar que des de que el Servei d’Ocupació Municipal de Salou va entrar en funcionament a començament d’any s’han gestionat 98 ofertes de treball, un 19% més que el mateix període de l’any passat; s’han inserit a la Borsa de Treball fins a 83 persones (un 42% més) i s’ha contactat amb 65 empreses gràcies al servei de prospecció empresarial que permet un contacte directe amb el teixit econòmic i empresarial del territori. Pel que fa al servei d’orientació  s’han atès 472 persones; s’han dut a terme 69 itineraris personals d’inserció i s’han derivat fins a 27 usuaris a altres accions.

Pel que fa al programes i plans d’ocupació locals s’han ofertat 21 places aquest 2017; s’han inscrit 141 persones; a més s’han contractat 29 joves i s’han dut a terme 10 contractacions més a través d’altres programes. Finalment, en les accions formatives s’han impartit fins a 14 càpsules de recerca de feina, han participat 46 persones i un total de 243 usuaris han utilitzat el Club de Recerca de Feina.

Serveis a persones i empreses

Des del SOM s’ofereixen tant serveis a les persones com serveis a les empreses. Així doncs s’ofereix la borsa de treball, orientació laboral, club de recerca de feina, càpsules de recerca activa de feina, programes ocupacionals, plans d’ocupació locals, i formació pels salouencs. Pel que fa a les empreses, s’ofereix la borsa de treball, assessorament i formació, i foment de l’emprenedoria.

Algunes novetats destacades que s’ofereixen des del SOM Salou són: el Club de Recerca de Feina(CRF), que és l’espai de recerca i orientació on les persones inscrites a la Borsa de Treball del SOM Salou tenen a la seva disposició els recursos i les eines necessàries per a la presa de decisions en l’accés al món laboral amb l’assessorament tècnic i el suport d’eines informàtiques. A més, del servei de Borsa de Treball Municipal –que tot i que va entrar el 2001 en funcionament- s’ha dotat de majors recursos i es gestionen les ofertes d’empreses del territori que busquen personal i s’ofereix un assessorament individualitzat, tant a les empreses, com als candidats i candidates del municipi que estan buscant feina.

Tots els interessats en contactar amb el servei d’ocupació municipal es poden adreçar al Passeig 30 d’Octubre 4, 1a Planta subterrània, de l’Ajuntament; o al Tel: 977.30.92.00 Ext. 1401. També podeu enviar un correu a la següent adreça electrònica: [email protected]. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Recordar que el Som Salou també esta disponible en les xarxes socials tant a Facebook: www.facebook.es/OcupacioSalou, com a Twitter: @somsalou.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC de Badalona desactiva de nou l’intent de moció de censura

Notícia següent

Aproven la reducció de mòduls de l’IRPF per als afectats per pedregades

Notícies relacionades