Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

ERC votarà a favor dels pressupostos de Viñuales

Avatar photo

El posicionament del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya ha variat després que el govern de l’Ajuntament de Tarragona hagi cedit i hagi acceptat el 100% de les seves propostes. En les negociacions entre ambdues parts s’ha acordat que s’executaran els dos projectes de nova pavimentació amb els dos carrils bici de l’avinguda Andorra i de Prat de la Riba i d’aquesta manera ERC aconsegueix que el govern del PSC incorpori al pressupost totes les seves peticions. Amb aquest acord, l’abstenció passa a ser un ‘sí’ i per tant, es garanteix que els comptes s’aprovin amb el suport dels dos partits amb més representació al consistori. 

El conseller Xavi Puig ha afirmat que “des d’ERC hem tingut una actitud positiva i ha anteposat en tot el moment el bé de la ciutat per davant de partidismes, demostrant que som una oposició responsable, molt diferent de la que vam rebre quan governàvem, i que vetllem perquè Tarragona avanci. No estem estancats en el bloqueig perquè no som així. Per això, vàrem presentar una bateria de projectes i propostes molt potents i rellevants per Tarragona que segueixen el rumb de la cohesió i la sostenibilitat i que, sense dubte, incidiran en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”. 

El republicà ha explicat que s’ha acordat que els dos projectes de carril bici es faran durant l’any vinent. Aquestes propostes acaben de completar tot el paquet d’inversions que havia presentat ERC i que sumen 4,2 milions d’euros, destacant la gran apostat per la creació de centres cívics al centre i a Llevant o la inversió en habitatge social, entre altres.

A banda, Puig ha destacat que “compartim el compromís” amb el govern d’executar altres projectes que venen del mandat anterior com la peonització del Serrallo, els parcs multiesportius de Ponent i de Sant Pere i Sant Pau, l’aparcament dissuasiu de la Floresta, la plaça de la cinquena promoció i el traspàs de les carreteres de l’Estat i a futur el de l’N-240 fins a Sant Salvador. A més, que es tirin endavant els parcs infantils de la plaça dels infants i l’ampliació dels de la plaça Verdaguer i de Cronista Sessé.

Maria Roig, portaveu d’ERC, ha expressat que “no és un ‘sí’ incondicional perquè ve acompanyat d’uns quants ‘però’. Aquest pressupost, que és un dels més opulents dels darrers anys, ens demostra que l’Ajuntament de Tarragona no estava en fallida perquè hauria sigut impossible presentar uns comptes com aquests”. En aquest mateix sentit, ha afegit que “era del tot innecessari crear aquesta alarma i esperem que no penalitzi a la ciutat”.

La mateixa portaveu ha lamentat que “aquestes xifres opulentes són possibles també gràcies a una pujada desmesurada d’impostos a costelles de la ciutadania que no estava justificada i a la qual ja ens hi vàrem oposar”. A tot això, ha alertat que faran una tasca de fiscalització “perquè tots els projectes que s’han acordat i també els que arrencaven del govern anterior s’executin”

Roig també ha recordat al govern que estaran amatents a les polítiques de reducció del deute perquè és imprescindible sanejar l’Ajuntament: “cal continuar amb la política de reduir-lo, sabem que no és una mesura molt popular i que no dona vots, però és més necessària que mai”. 

El paquet d’inversions d’ERC

ERC ha aconseguit un paquet d’inversions de 4,2 milions d’euros que es divideix en quatre grans blocs: centres cívics, via pública, àmbit social i equipaments. 

Pel que fa als centres cívics (1.100.000€), els republicans han apostat per crear diferents equipaments municipals al centre de la ciutat i Llevant per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i per això s’invertirà 300.000€ al centre cívic de Llevant, 450.000€ al de Santiyán, 300.000€ al de l’Av. Catalunya; també es farà el projecte del centre cívic del Francolí (50.000 euros) i s’impulsarà el projecte per fer-ne un  a l’antiga facultat de Lletres, que té partida del pressupost del 2023. 

En el bloc de via pública (1.150.000€) s’ha aconseguit donar impuls del projecte transformador del centre com és la peonització de l’eix Unió-Apodaca-Prim, que permetrà generar un gran espai de passeig entre la ròtula d’unió de la Rambla Nova, l’illa Corsini i la Part Baixa i serà un pas molt rellevant per avançar en recuperar el potencial d’aquesta zona com a eix comercial. ERC, que ja portava en el seu programa electoral aquesta renovació del centre, ha acordat que s’invertiran 150.000 euros en la redacció del projecte i que suposarà, almenys, una execució de 6 milions d’euros. I a més, la urbanització del vial del Polígon Francolí (1a fase) que requereix una inversió d’1.000.000€. Es tracta d’un projecte redactat durant el mandat anterior que servirà per arreglar voreres, pavimentar, millorar la senyalització, generar una gran rotonda al mig del vial per a facilitat la mobilitat i reduir les emissions.

En l’àmbit social (1.200.000€) ERC ha compromès un milió d’euros en l’adquisició d’habitatge mitjançant el tanteig i retracte per a destinar-la a lloguer social i ampliar el parc d’habitatge i ha acordat que s’invertiran 200.000 euros en fer el pla d’accessibilitat de Tarragona. 

En el bloc d’equipament (750.000€) s’han aconseguit compromisos com la inversió de 400.000 euros en manteniment de les escoles per a millorar-ne les condicions, 300.000 euros per al manteniment i millora dels locals de les associacions de veïns i una partida de 50.000 euros per a la redacció del projecte d’habilitar i condicionar l’edifici on hi ha la seu de l’ICAC, a la plaça d’en Rovellat, com a local casteller dels Xiquets de Tarragona i que alhora també seria un local social que faria les funcions de centre cívic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twelve − 5 =

Notícia anterior

Mor una dona de 80 anys en precipitar-se d’un setè pis

Notícia següent

Bizum torna a patir una caiguda pel Black Friday

Notícies relacionades