En marxa, la urbanització d’una part del polígon de gran indústria del Morell

El consistori dona llum verda a diverses qüestions per tal que l’àrea sigui més competitiva

El ple de l’Ajuntament del Morell va aprovar per unanimitat, en la sessió del passat mes de juliol, diversos punts relacionats amb l’anomenat Pla Parcial 10 (PP10), una àrea situada entre l’empresa Repsol i la Granja dels Frares l’organització en la qual es treballa des de fa pràcticament dos anys.

D’una banda, es va autoritzar l’actualització del planejament urbanístic d’un dels dos polígons en què s’ha dividit el PP10. “Volem tenir les coses a punt per a quan faci falta, i d’aquesta manera tindrem la normativa adient a l’àmbit que pertoca, el de gran indústria”, exposa l’alcalde, Eloi Calbet. Així, les empreses que tinguin interès a instal·lar-se al municipi guanyaran en seguretat jurídica i competitivitat en el mercat.

Val a dir que a l’altre polígon del PP10 ja s’està executant el projecte d’urbanització, amb el qual es farà una rotonda, es milloraran els accessos i es dotarà dels serveis necessaris perquè es converteixi en una àrea més competitiva i adequada a les necessitats reals.

D’altra banda, el ple també va donar llum verda a una modificació estratègica per tal de traslladar una zona verda i una zona d’equipament que es troben al polígon industrial a un solar de dins del nucli urbà del municipi. “D’aquesta manera, podem convertir uns terrenys als quals actualment no podem donar cap utilitat a l’àmbit de la gran indústria”, detalla Calbet, “per poder-los oferir a les empreses que s’hi interessin”. La voluntat del consistori era treure un rèdit d’aquesta parcel·la, en favor del municipi, tot plegat en sincronia amb el desenvolupament de tot el PP10.