L'Embutada celebra la seva novena edició amb una gran festa del vi a Tarragona

Hi participaran fins a 25 cellers amb els seus vins novells

23 d'octubre de 2025 a les 15:10h
Actualitzat: 23 d'octubre de 2025 a les 15:10h

L'Ajuntament de Tarragona coorganitza de nou, amb l'Associació Santa Teca, l’Embutada 2025. La iniciativa, que té la voluntat de recordar l’època en què acabava la fermentació del vi i la gent s’apropava als cellers a provar el primer vi de la temporada —el vi novell—, arriba enguany a la seva novena edició.  

Durant aquella mateixa setmana hi ha preparat un programa d’actes previs, però l’Embutada com a tal, amb 25 cellers participants, començarà dissabte dia 8 de novembre a les 12 hores amb l’obertura de la plaça (plaça del Rei) i amb l’arribada dels productors i el primer tast de vi novell i la mostra d’oficis.

A la 13 h, obrirà l’Espai Gastronòmic amb la participació dels locals de restauració el Cortijo, Forn Jordi Andreu, el Llagut i Soho Tarraco Sea Food. Tot anirà acompanyat de música, tallers, zones de tastos i d’altres propostes. La primera activitat, però, està prevista el mateix dissabte a les 10.30 h, des del Portal del Roser. Es tracta de la ruta guiada Itinerari històric i tast de vi.  A les 12 h, des del mateix punt, tindrà lloc la ruta Cercavila amb itinerari històric, tast de vi i músics. Durant tota la tarda, hi haurà actuacions musicals i una rifa fins a les 20.30 h, quan tancarà la plaça.

La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, ha destacat que “l'Embutada és una cita consolidada al nostre calendari”. La consellera ha afegit que “esdeveniments com aquest reforcen la nostra tradició històrica amb el món del vi a Tarragona. I cal posar en valor les nostres tradicions. Ho estem fent amb el romesco i el vi és una altra de les nostres insígnies”.

De la seva banda, Berna Ríos, president de l’Associació Santa Teca, ha explicat que "és un orgull poder recuperar una tradició com la de beure el vi novell amb un embut. En cap altre lloc del món es bevia amb embut, només aquí".

ACTES PREVIS

L'Embutada 2025 s'amplia un any més amb actes previs la mateixa setmana amb l’objectiu d'anar difonent el món del vi i tot allò que passa al voltant del mateix a la demarcació de Tarragona, amb la col·laboració d'altres entitats de la ciutat. La primera proposta està prevista per al dimarts 4 de novembre a les 19 h, a l’Antiga Audiència, amb la projecció de L’annata. La batalla dei vignaioli di laguna. A l’endemà, a les 19 h, a l’Espai Turisme, tindrà lloc la xerrada Banyes, porrons i embuts. Dijous, des dels jardins de Casa Canals, se celebrarà el concert Terrae.

Divendres 7, a les 17 h, des de l’Antic Ajuntament, s’iniciarà la ruta guiada Els antics cellers de la Part Alta, a càrrec de Jordi Bertran, professor de la URV. L’últim acte previ abans de dissabte, serà divendres a les 19 h, també a l’Antic Ajuntament, on Romina Rivera pronunciarà la xerrada Obrir el vi: un ritual amb mil·lenis d’història.

Totes les activitats són gratuïtes fins a completar l'aforament. Per participar a les rutes de dissabte, cal inscriure’s a www.santateca.cat. Tot el programa de l'Embutada 2025 es pot consultar aquí.

CELLERS PARTICIPANTS

Els cellers participants en l'edició d'enguany són Celler 9+, Celler Dues Voltes, Celler la Llena, Comalats, Constel·lats, David Baixas, Entrevinyes, Ficaria, Frisach, Gemma Miró, Jesús Alonso - Oidà Celler, Josep Foraster, L'Apotecari, La Despeinada, La Tribu del Millonari, Mas del Botó, Mas Sabatera, Nini, Niu Celler, Sanromà, Solà d'Ares, Tanca els Ulls, Terra del Cister, Un Sol Cel i Vins Desantesos.

Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit